Čelsi: Matiću, dobrodošao!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Čelsi: Matiću, dobrodošao!
18. avgust 2009.

00008154.jpg

Još jedno veliko priznanje stiglo je u toku dana za srpski fudbal, i, pre svega, za Nemanju Matića.

Mladi srpski reprezentativac, dosadašnji član slovačkih Košica, u utorak je i zvanično postao član londonskog Čelsija, koji je putem zvaničnog sajta, uz intervju sa Srbinom, obavestio navijače o dolasku novog pojačanja.

- Znam, naravno, mnogo o Čelsiju o kome mi je pričao Branislav Ivanović, saigrač iz reprezentacije. Prvi put kada sam ga sreo na okupljanju našeg nacionalnog tima odmah sam mu postavio nekoliko pitanja o njegovom klubu - rekao je Matić, koji će još neko vreme biti van terena zbog povrede metatarzalne kosti zadobijene na EP za mlade u Švedskoj.

Matić je bio na meti nekoliko premijerligaških klubova, a zimus je bio na probi u Midlzbrou.

- Bio sam tamo u januaru i ono čega se sećam je da je baš bilo hladno, padao je sneg i nije mi bilo prijatno, ali ekipa je bila dobra, lepo su me prihvatili.

U Čelsiju očekuju da će se Matić brzo prilagoditi, a da će mu u tom pogledu najveću pomoć pružiti, pre svih, Branislav Ivanović, a zatim i Ševčenko i Žirkov.

Transfer vredan 1.75 miliona evra potvrdio je u ponedjeljak i predsednik Košica Blažej Podolak.

- Oko 17 sati potpisali smo ugovor o transferu. Sav novac biće nam uplaćen odjednom, a ne na rate - izjavio je Podolak za službene internet stranice kluba.

Matić je bio član mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj 2009. godine, od kada ga prati čitav niz vodećih evropskih klubova, a ubeležio je i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije.
Karijeru počeo u Jedinstvu iz Uba, 2005. prešao je u Kolubaru iz Lazarevca, a pre dve godine došao je u Košice i tamo odigrao 66 utakmica i postigao četiri gola.

Natrag