Šta je novo?
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.809
Cekaonica 2012 (Pozorisna predstava)


screen.pngCekaonica-2012-SF.png
info.png
"Čekaonica", Atelje 212 i Kulturni centar iz Pančeva, u režiji Borisa Liješevića.

Inspirisani komadom nemačkog autora Klausa Pola, reditelj Boris Liješević i dramaturg Branko Dimitrijević istraživali su, na koji način su naše promene uticale na lične živote ljudi u Srbiji na početku 21.veka. Dramske monologe iz ove predstave, autori su dobili intervjuišući mnoge učesnike, i dramski obrađujući njihove iskaze.

"Čekaonica" je pravi primer uspešne sprege pozorišnog i tv medija, s obzirom da pripada dokumentarnom teatru, najbližem televizijskoj estetici. U večitom preispitivanju, da li je snimak pozorišne predstave i dalje umetnost, ili samo informacija o predstavi, "Čekaonica" daje nedvosmislen odgovor da se, krupnim planovima i akcentovanjem ličnog u odnosu na opšte, što je princip tv dramaturgije, postiže još jedna, bezuslovno umetnička dimenzija.

Na 55. Sterijinom pozorju, glumac Ateljea 212, Nebojša Ilić, koji igra jedan od likova koji se ispovedaju, dobio je najviše priznanje, Sterijinu nagradu za glumu, a Boris Liješević, reditelj "Čekaonice", Specijalnu Sterijinu nagradu za istraživanje u oblasti dokumenta u teatru.

"Čekaonica" je nagrađivana, za glumu i režiju, kao i za dramaturško istraživanje, i na festivalima u Podgorici i Užicu.

U ovoj, jednoj od najpopularnijih predstava beogradskog Ateljea 212, koja je premijerno izvedena 2010. godine, igraju, pored Nebojše Ilića, još i Branka Šelić, Jelena Trkulja i Bojan Žirović, zvezde ovog modernog teatra.

TV adaptacija, nephodna u prevođenju osetljivog pozorišnog tkiva na elektronske medije, kao i TV režija, poverena je rediteljki RTS, Andrei Adi Lazić, koja je uradila, uvek na specifičan rediteljski način, veći broj predstava u serijalu "TV teatar".
screen.pngCekaonica-2012-Pozorisna-predstava-avi.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.809
Cekaonica 2012 (Pozorisna predstava)
screen.png

Cekaonica-2012-divx.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
Top