Šta je novo?

Carinik od mlade Slovakinje tražio oralni seks?

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Carinik od mlade Slovakinje tražio oralni seks?
Danas.hr 20.07.2011.

0496007.48.jpg

Slovački portal aktualne.sk objavio je priču o skupini mladih turista iz te zemlje, koji tvrde da su doživjeli velike neugodnosti na graničnom prijelazu Plovanija prilikom pokušaja da uđu u Hrvatsku. Iz MVPEI-a je potvrđeno da je o svemu obaviještena granična policija.


Prilikom pokušaja prelaska granice iz Slovenije u Hrvatsku na graničnom prijelazu Plovanija, piše portal aktualne.sk, skupina mladih turista iz Slovačke naišla je na velike neugodnosti.


Naime, mladi Slovaci (dva mladića i dvije djevojke) tvrde da su u ponedjeljak hrvatski carinici izdvojili njihovo vozilo te da su od njih tražili da im kažu gdje su sakrili drogu. Nakon što su im turisti rekli da nemaju drogu, detaljno im je pretraženo cijelo vozilo, a mladiće su odveli u ured i natjerali ih da se skinu do gola. Cijelo vrijeme su od njih tražili da priznaju gdje je droga i prijetili su im odlaskom u zatvor.

Tada je, tvrde mladi turisti, jedan od carinika nekoliko puta jednom od mladića rekao da će svi biti pušteni ako ga jedna od djevojaka oralno zadovolji.

Kako droga nije pronađena, nakon otprilike sat vremena, hrvatski carinici su mlade Slovake pustili da uđu u Hrvatsku.

Portal aktualne.sk javlja da je slovačko ministarstvo vanjskih poslova upoznato sa slučajem te da je rođak jedne od djevojaka predao službenu pritužbu veleposlanstvu Slovačke Republike u Zagrebu.

Iz MVPEI-a je potvrđeno da su hrvatsko veleposlanstvo u Bratislavi i Konzularni odjel slovačkog veleposlanstva u Zagrebu u kontaktu te da su Slovaci, putem policijskog službenika veleposlanstva, o svemu izvijestili i hrvatsku graničnu policiju.

Carinska uprava: Službenici nisu umiješani u incident

Na pisanje medija o incidentu na Plovaniji reagirala je Carinska uprava.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U vezi s informacijama koje su se tijekom dana 20. srpnja pojavile u javnosti o navodnom neprimjerenom ponašanju carinskih službenika na Carinskoj ispostavi Plovanija tijekom ponedjeljka, 18. srpnja prema slovačkim turistima, Carinska uprava je poduzela žurne radnje radi utvrđivanja relevantnih okolnosti i eventualne umiješanosti carinskih službenika u sporni događaj.

Provedenim detaljnim provjerama, međutim, nije utvrđeno bilo kakvo postupanje carinskih službenika prema slovačkim turistima na način kako je to preneseno u objavljenom sadržaju, odnosno pouzdano je utvrđeno da carinski službenici nisu umiješani u sporni događaj na graničnom prijelazu Plovanija. S obzirom na navedeno jasno je da je sadržaj i ton objavljenog sadržaja posve netočan i krajnje tendenciozan.

Pri tome ističemo da sadržajni karakter objavljene informacije nedvosmisleno ukazuje na okolnosti postupanja granične policije koja je ima propisana ovlaštenja i primarnu nadležnost u području otkrivanja zlouporabe droga. Stoga odbacujemo sadržaj svih navoda kojima se carinski službenici apriori ističu kao odgovorni za krajnje degutantno i etički neprihvatljivo ponašanje u obavljanju službenih dužnosti.

S obzirom da prije objave predmetnog sadržaja nisu zatražena relevantna pojašnjenja Carinske uprave, te da je bez potrebnih provjera objavljen sadržaj koji izravno šteti ugledu carinske službe i carinskih službenika, sukladno uvodno označenim zakonskim odredbama, zahtijevamo žurnu i cjelovitu objavu ovoga ispravka.

 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Slovački turisti mislili da ih hrvatska granična policija seksualno uznemirava
Tanjug | 21. 07. 2011. - 23:06h

Pripadnici hrvatske granične policije na hrvatsko-slovenačkom graničnom prelazu Plovanija u ponedeljak se nisu neprimereno ponašali prema četvoro slovačkih turista, niti su tražili oralni seks od devojke iz njihovog društva, već se radilo o jezičkom nesporazumu, zaključila je danas policija u Poreču nakon što je saslušala turiste.
Četvoro turista je danas dalo iskaz u porečkoj policijskoj stanici u prisustvu slovačkih policijskih službenika koji su angažovani i zbog prevoda.

Oni su nekoliko puta naglasili da su se hrvatski policajci tokom prelaza granice prema njima ponašali korektno.


Na vanrednoj konferenciji za medije sazvanoj zbog navodnog seksualnog uznemiravanja slovačkih turista, rečeno je da se nesporazum dogodio zato što su Slovaci rečenicu upućenu dvojici mladića "ima li droge kod cura" pogrešno protumačili kao "kocura", što u slovačkom žargonu znači muški polni organ.


Granični policajci su zbog nervoze jednog od mladića posumnjali da poseduje drogu ili je konzumira, pa su njega i njegovog prijatelja skinuli su do donjeg veša i pregledali ih, pri čemu nisu pronašli ništa sumnjivo. U jednom momentu policajac je na engleskom upitao da li devojke imaju drogu ili je konzumiraju, ali kako slovački mladići nisu razumeli engleski, on im je na hrvatskom, pokazujući rukama prema polnom organu jer devojke nekad tamo znaju skrivati drogu, pokušao da objasni da ih zanima bi li kod devojaka našli drogu.


Dok su mladići pregledavani, dve devojke su bile pred zgradom stanice granične policije i nisu bile na pregledu.


Slovak je, vrativši se u automobil, na putu prema Poreču, gde su Slovaci odseli, prepričao svoju verziju razgovora i zaključio da je policajac tražio seks.


Nakon toga devojke su u razgovoru s roditeljima prenele tu verziju koju su potom preneli slovački mediji.


Tokom dana, policajci u Poreču, u saradnji sa slovačkim kolegama, razgovarali su odvojeno sa svim slovačkim državljanima i svi su oni naglasili korektno postupanje policijskog službenika na graničnom prelazu, kao i da nije bilo ni verbalnog ni fizičkog konflikta, saopštila je porečka policija.
 
Top