Šta je novo?

Bugatti Type A - Luksuzno penkalo

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Bugatti Type A - Luksuzno penkalo
Vlasnici automobila marke Bugatti sigurno nemaju previše pismenih prepiski, ali na raspolaganju će imati luksuzno penkalo marke Ferrari da Varese. Ne, nije to što mislite. Kompanija, koja pri izradi svojih produkata koristi zlato, srebro i drago kamenje, nema ništa zajedničko sa proizvođačem automobila iz Maranella...


Porodičnu firma Ferrari da Varese osnovao je Mario Ferrari, a sada je uspešno vodi njegov sin Ivan. Proizvođač luksuznih olovki nalazi se u malom mestu Varese, severno od Milana, između jezera Lago Maggiore i Lago di Como. Proizvođač ekskluzivnih olovki odlučio je da vlasnicima automobila marke Bugatti ponudi atraktivano i skupoceno penkalo.
20100130132018_photo_2.jpg


Dizajn penkala pod imenom Bugatti Type A potpisao je Luigi Trenti. Za njegovu proizvodnju korišćen je aluminijum, nikal, čisto srebro, paladijum, i na kraju platina, koja je penkalu obezbedila savršeni sjaj. Deo pera izrađen je od radijuma i 18-karatnog zlata, a za centralni deo pera korišćeno je safirno staklo. Reljefni logo Bugatti nalazi se na vrhu penkala.


20100130132018_photo_3.jpg


Penkalo Bugatti Type A meri dužinu od 16 centimetara, i teži 95 grama. Ferrari da Varese ovaj model će proizvesti u dve serije po 499 primeraka. Cena jednog primerka iznosi 15.000 američkih dolara.


Izvor: Auto magazin
 
Poslednja izmena:
Top