Borski policajac sprečio mladića da skoči u smrt
Izvor: Blic Dejana Stojanović | 23. 04. 2011. - 00:02h
BOR - Inspektor borske Policijske uprave Igor Stojanović uspeo je juče, nešto posle ponoći, da spreči Boranina N. K. (24) da se ubije skokom sa krova devetospratnice u Ulici Moše Pijade 25. Policajac je uspeo da nagovori mladića da se ne ubije posle dvočasovnog ubeđivanja.
- Čuo sam neku buku u hodniku i izašao iz stana da vidim o čemu se radi. Kada sam se popeo na krov, video sam mladića kako sedi na simsu zgrade i preti da će se ubiti ako mu iko priđe. Blizu njega na simsu je sedeo i policajac u civilu koji je sve vreme, od ponoći do dva sata ujutru, razgovarao sa mladićem - kaže jedan od stanara koji je želeo da ostane anoniman.
Naš sagovornik ističe da je inspektor Stojanović, koji je i član pregovaračkog tima MUP-a Srbije, na sve načine, rizikujući i svoj život, pokušavao da N. K. spreči da izvrši samoubistvo.
- Razgovarao je s njim mirno kao da su drugovi. Mladić, koji se u jednom trenutku ljuljao na ivici dvospratnice mu je rekao da se razočarao u život i prijatelje i da je zato rešio da sebi oduzme život, dok je policajac sve vreme pokušavao da ga odgovori od samoubistva. Iznenada su se na krovu zgrade pojavili i prijatelji N. K.
Kada ih je video, preskočio je sims i držeći se rukama visio nad provalijom dubokom 30 metara. Vikao je da će se ubiti. Zaledio sam se od straha kada sam video da mu prsti lagano klize preko simsa. Policajac je skočio i u poslednjem trenutku uhvatio mladića - govori još uvek vidno potresen naš sagovornik.
On ističe da je Stojanović pokušao da N. K. prebaci na krov zgrade, ali se on neprestano otimao.
- Pritrčali su i prijatelji N. K. koji su pomogli inspektoru da spase njihovog druga. Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti policajca, mladić je spasen sigurne smrti - dodaje naš sagovornik.
Inspektor Stojanović nije želeo da komentariše jučerašnji događaj već je samo rekao da je radio svoj posao.