Bora Čorba: „Orlovi", vodite me u Afriku da vas štitim!

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Bora Čorba: „Orlovi", vodite me u Afriku da vas štitim!

00018288.jpg

Posle svega što se desilo uoči početka Kupa Afričkih nacija i brutalnog oružanog napada gerilaca na autobus reprezentativaca Togoa, pri ulaska u Angolu, Fudbalski savez Srbije bi morao da podigne stepen bezbednosti „orlova" na najviši nivo kada se u junu bude kretalo na Mondijal u Južnoj Africi.

Da je tek sada povećana verovatnoća da bi do novih krvavih obračuna, usmerenih ka fudbalerima, moglo da dođe i na Svetskom prvenstvu, ubeđen je i naš legendarni roker Bora Đorđević, koji je tokom muzičke karijere tri puta odlazio u Južnu Afriku.

- Verujte mi, već sam upozoravao selektora Radomira Antića na opasnosti na koje on i naši reprezentativci mogu da naiđu u Africi. Čak sam se ponudio da budem i vođa puta jer tamo poznajem dosta ljudi koji bi mogli da pomognu našem nacionalnom timu. Odlazak u jednu takvu sredinu biće sve osim prijatne avanture. Afrika jeste božanstvena, ali tamo vlada bezakonje, život se gubi zbog mobilnog telefona ili zlatne minđuše - priča za „Alo!" Bora Čorba.

Na pitanje - da li se zbog svega ovoga naši ljudi još sada slabo opredeljuju za aranžmane za Južnu Afriku, naš sagovornik odgovara:

- Ma nismo mi plašljiv narod, tu je reč o besparici. Ko tamo ne bude čačkao mečku, neće mu se ništa loše desiti, mada znam i dosta ljudi koji junački jurišaju i na tamošnje javne kuće, iako je većina stanovništva zapatila sidu. Sve je stvar ličnog opredeljenja, ja ukazujem samo na to da neće biti nimalo naivno šetati ulicama Južnoafričke Republike.

Bora navodi primere...

- Kada je jednom prilikom u Johanesburgu trebalo da se vidim s prijateljem, poznatim bivšim košarkašem Bobanom Petrovićem koji tamo živi, on mi je rekao nešto što najbolje oslikava tamošnju situaciju: „Boro, ja odoh nešto da obavim, a ako se ne pojavim za pet minuta, ti sedi u auto i beži..." Boban mi je pričao i kako je jedan naš čovek zatekao trojicu crnaca kako mu obijaju kola. Prišao je, upucao je dvojicu i nije odgovarao za to jer se za odbranu lične svojine ne odgovara. Kada su ga pitali kako mu je treći umakao, ‚ladno je rekao - pa, bio je blizu automobila, nisam hteo da ih uprljam. Priča brutalna, al‘ istinita.

Za kraj Bora dodaje:

- Da se razumemo, nisam rasista. Naprotiv. Imam dosta prijatelja među crncima, ali oni iz nemaštine i očaja lako posežu za oružjem, napadima, pljačkama. Stoga, fudbalska reprezentacija Srbije bi obavezno trebalo da uz sebe ima i određeni broj naših specijalaca koji će pratiti svaki odlazak na trening i utakmice, udaljavanje iz hotela nije poželjno. Nikoga ne želim da plašim, samo moramo da se suočimo sa stvarnošću koja nas čeka u Južnoj Africi. Što se vudu magija tiče, znam da će vračevi raznih selekcija biti baš zaposleni, ali sam i ubeđen da će Srbija daleko dogurati. Za svaki slučaj, neka nabave Kolotoša, dobrog duha koji živi u drvetu, on će nas sačuvati od svih nevolja, a mi ćemo se sa fenomenalnim Antićem sami pobrinuti za dobar uspeh. Verujem da možemo i da napravimo čudo, da osvojimo „Zlatnu boginju" na Svetskom prvenstvu - zaključuje Bora Čorba.

Izvor: sportal.rs

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Hehehehe...Bora je lud...

Teroristi u Africi su rekli da je Togo tek pocetak i da su glavne mete Didije Drogba, Misel Esjen i Kolo Ture...:red:

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
347
Videce oni srpsku verziju vudu magije kad pocnu utakmice:diablo:,a mi cemo ovde da:beach:.

Natrag