Šta je novo?
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.814
Bogojavljenska noc (2011) TV teatar

screen.png


wTgaBpP.png
info.png
Jedna od najlepših komedija svetske dramaturgije, Šekspirova "Bogojavljenska noć " nastala, najverovatnije na početku sedamnaestog veka, govori, kao i mnoge renesansne komedije - o zameni identiteta.

Ovoga puta, reč je o jednoj od najgledanijih komedija Večernje scene "Buha" - "Bogojavljenska noć" Viljema Šekspira, u režiji mlade rediteljke, Bojane Lazić.

Viola i Sebastijan su brat i sestra, izgubljeni u brodolomu kraj obala Italije. Viola, prerušena u slugu, ulazi u službu grofa Orsina, i zaljubljuje se u njega. Orsino je, pak, zaljubljen u lepu vlastelinku, Oliviju, koja, sa svoje strane, ima neobičnog slugu, Malvolija. Baš Malvolio biće najnedužnija i najsmešnija žrtva ženske zavere!

U ulozi Malvolija, a to je uloga koju su igrali mnogi velikani dramske umetnosti, ovoga puta je Milorad Mandić Manda. Samo razdragana publika zna sa kakvim šarmom i umećem Manda igra Malvolija (u žutim čarapama, po Šekspirovom tekstu) . Za ovu ulogu, Milorad Mandić Manda je nagrađen prestižnom glumačkom nagradom "Gita Predić Nušić".

U "Bogojavljenskoj noći", jednoj od najpoznatijih predstava Večernje scene "Buha" (postavljena 2006. godine), osim Mandića igra još jedno naše TV lice. Olga Odanović, u ulozi Olivije. Ulogu glavnog zamajca komične radnje, Festa, igra čarobna Anita Mančić. U ovom prazniku pozorišne komedije igraju još i Katarina Marković, Miloš Vlalukin, Branislav Platiša, Sena Ćorović...

2bpkwv1wuo.pngscreen.pnguRgvTUV.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
Top