Šta je novo?

Blackberry Curve 3G 9300

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Blackberry Curve 3G 9300 – “nezahtevni model” iz “Kupine”Izvor:
Mobilblog.comBlackberry Curve 3G 9300http://www.mobilnishop.com/brza-pretraga/?model_pretraga_quick=curve+3g je neka vrsta apdejtovanog modela Blackberry Curve 8520, koga je RIM prethodno predstavio kao “nezahtevni model”. Takav je i Blackberry Curve 3G 9300, s tim da je Blackberry dodao neke sitnice koje ipak daju ovom telefnu odskočnu dasku u odnosu na prethodnika. Prvenstveno tu se misli na 3G, što će fanovima Blackberry-a sigurno značiti. Takođe, Blackberry Curve 3G 9300 je namenjen i onima koji ne žele da budu zatrpani svakojakim opcijama i aplikacijama, već žele kvalitet i jednostavnost. Da li je Blackberry uspeo u tome (da privuče takve kupce) pogledaćemo zajedno…


Blackberry-Curve-3G-9300-11-300x194.jpg
Blackberry Curve 3G 9300http://www.mobilnishop.com/brza-pretraga/?model_pretraga_quick=curve+3g se u potpunosti uklapa u Blackberry-jev dizajnerski kalup i po tome je on pravi predstavnik svoje vrste. Blackberry Curve 3G 9300 ima standardni izgled sa horizontalnim ekranom i potpunom QWERTY tastaturom koja se smestila ispod. Ovaj telefon je zaista malih dimenzija (109 x 60 x 13.9 mm), tako da je prilično udoban u vašem džepu ili torbici. Takođe, odlično leži u ruci zahvaljujući pomalo hrapavoj površini poklopca baterije i bočnih tastera.

Osim standardnog 3,5-milimetarskog audio ulaza, tu su još micro USB port koji služi za sinhronizaciju sa računarom i punjenje baterije. Tu su još tasteri za kontrolu muzičkog plejera i jačine zvuka, kao i za fotografisanje. Kamera ima 2 megapiksela i prilično je jednostavna. Ne poseduje blic, niti autofokus, pa korisnik mora računati da fotografije u zatvorenom prostoru neće biti baš preterano kvalitetne.

Poput braće iz Blackberry familije, tako ni Blackberry Curve 3G 9300 nema ekran osetljiv na dodir. Umesto toga za kretanje po meniju korisniku je na raspolaganju optički džojstik na sredini telefona, između ekrana i tastature. On generalno nije loš, ali mislimo da ne može da se uporedi sa prednostima koji ekran osetljiv na dodir nudi.

Na kraju, postavlja se pitanje šta Blackberry Curve 3G 9300 nudi? Rekli bismo ne mnogo toga što već nije viđeno, ali otprilike odgovara tom epitetu “nezahtevnog modela” koji nosi. Ipak, jedno mora da bude jasno. Blackberry Curve 3G 9300 je telefon savršen za slanje e-mail i drugih vrsta poruka sa GPS i 3G pogodnostima. Problem ovom telefonu može da predstavlja činjenica da je Android razvio gotovo savršen način za surfovanje, pa se pitanje konkurentnosti Blackberry Curve 3G 930 dovodi u pitanje. Međutim, Blackberry ima ime koji i dalje milioni ljudi širom sveta poštuju, a koji su spremni da bez obzira na novotarije konkurencije uvek u ruci drže slavni Blackberry. 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
18.08.2010
Poruka
3
Da li moze da se ubaci skajp u ovaj model telefona pa da se koristi za pricanje preko skajpa?Molim vas ako neko zna treba mi jer mi prijatelj ide na put pa da znam da li moze da ga koristi na taj nacn.Hvala
 
Član
Učlanjen(a)
06.10.2012
Poruka
1
Skype na BlackBerry aparatima

Da li moze da se ubaci skajp u ovaj model telefona pa da se koristi za pricanje preko skajpa?Molim vas ako neko zna treba mi jer mi prijatelj ide na put pa da znam da li moze da ga koristi na taj nacn.Hvala

Ne znam da li je kasno da ti sada odgovorim, ali sve jedno - značiće ti informacija za ubuduće. Skype nije predviđen da radi na BlackBerry aparatima, pa samim tim ne bi mogao da koristiš tu aplikaciju. Ono što možeš da koristiš, a što je popularno to je Viber (ne radi video poziv jer je Beta verzija, ali chat funkcioniše savršeno) ili WhatsApp (isto u vidu chata). Nadam se da sam pomogla :)
 
Top