Bivši premijer negirao bekstvo

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Bivši premijer negirao bekstvo[/h]

Tbilisi -- Bivši premijer Gruzije Vano Merabišvili odbacio je kao apsurdne optužbe Ministarstva unutrašnjih poslova da je pokušao nelegalno da pređe državnu granicu.

Merabisvili-gruzija-300x211.jpg

"Ove vlasti su došle pre dva meseca i već su postigle potpuno novi vrhunac apsurda. Ozbiljno pokušavaju da ubede javnost da sam juče pokušao da odletim u Jerevan sa falsifikovanim pasošem u sklopu predsedničke delegacije", rekao je Merabišvili.
Ističući da su u Jermeniji planirani "izuzetno važni susreti s evropskim liderima", bivši premijer je rekao da shvata da "ove vlasti pokušavaju sve da zastraše" ali da "ovo što je danas rečeno, prevazilazi sve granice", prenela je gruzijska agencija GHN.

"Obraćam se (aktuelnom premijeru) Bidžini Ivanišviliju i njegovoj partiji: naš tim nemoguće je zastrašiti pretnjama, ucenama, ispitivanjima i hapšenjima. Moj tim i ja nastavićemo borbu za našu zemlju", rekao je Merabišvili pre ulaska u zgradu MUP-a Gruzije.

MUP je saopštio da je carini na aerodromu u Tbilisiju u vreme leta pokazan pasoš na ime izvesnog Levana Majsuradzea ali sa fotografijom bivšeg premijera i generalnog sekretara nekada vladajućeg Jedinstvenog nacionalnog pokreta predsednika Mihaila Sakašvilija.

Bi-Bi-Si prenosi da se istog dana uveče Merabišvili vratio, ali da je aerodrom napustio zajedno sa konvojem predsednika i izbegao tako razgovor sa istražiteljima.

Policija navodi da nije želela da privodi Merabašvilija kako ne bi omela državnu posetu i pružila mu mogućnost da pokaže pravi pasoš.

Posle parlamentarnih izbora 1. oktobra ove godine u Gruziji je na vlast došla koalicija Gruzijski san sa Ivanišvilijem na čelu.

Predstavnici opozicije smatraju da su sva privođenja koja su usledila političkog karaktera, a predstavnici Sakašvilijevog Jedinstvenog nacionalnog pokreta okarakterisali su postupke nove vlade prema Merabišviliju kao "pokušaj svođenja političkih računa".

Izvor:
B92.net

Natrag