Bivši policajac bombom ubio bivšu ženu i sebe u selu kod Jagodine

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Tragedija u Pomoravlju

Bivši policajac bombom ubio bivšu ženu i sebe u selu kod Jagodine

Izvor: Blic A. Đ. - N.Š | 23. 03. 2011. - 15:20h
cat_icn_more.png
15:45h

JAGODINA - Dve osobe su poginule, a nekoliko je teže i lakše povređeno, kada je bivši policajac aktivirao ručnu bombu u selu Duboka kod Jagodine, saznaje "Blic".
123087_1009-kasikara-foto-shutterstock129052_f.jpg

Prema još nepotvrđenim informacijama, on je aktivirao bombu ispred autobusa u selu, a motiv su, najverovatnije, nerešeni porodični odnosi.

Bivši policajac, čiji identitet još nije potvrđen, pre tri dana je, kako saznajemo, izašao iz zatvora gde je služio kaznu zbog nasilja u porodici.

Nekoliko sati pre tragedije, on je u jagodinskom Centru za socijalni rad pretio da će razneti ženu i sebe.

Od eksplozije su, kako saznajemo, povređeni i slučajni prolaznici.

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Kašikarom ubio sebe i bivšu suprugu, a dvoje teško ranio

Tragedija u Pomoravlju

Kašikarom ubio sebe i bivšu suprugu, a dvoje teško ranio

Izvor: Blic Nikola Šević Tamara Marković Subota | 24. 03. 2011. - 00:02h

JAGODINA - Bivši pripadnik Žandarmerije Vladica Maksimović (42) juče je oko podneva bombom razneo bivšu suprugu Snežanu Bogdanović (41) i sebe u centru sela Duboka kod Jagodine. Tom prilikom teško su povređeni Staniša (68) i Sevdalina Andrejić (66), koji su pokušali da spreče Maksimovića da aktivira eksplodirajuću napravu. Njih dvoje su na VMA i nalaze se van životne opasnosti.

128173_1501-jagodina_f.jpg

Telo bivšeg specijalca pored juga u kojem je došlo do tragedije

Maksimović je bivšu suprugu, s kojom ima desetogodišnjeg sina, čekao u crvenom „jugu” u centru sela. Kada je Snežana, koja se vraćala iz Jagodine, izašla iz autobusa, uhvatio ju je za ruke i odvukao u automobil. Zapretio joj je da će se dići u vazduh ako joj se ne vrati. Staniša Andrejić, koji se slučajno zatekao na licu mesta, pokušao je da spreči Maksimovića da aktivira bombu, uhvativši ga za ruke, ali je bivši pripadnik Žandarmerije uspeo da se otrgne, zagrli Snežanu i aktivira ručnu granatu. Od detonacije, njihova tela su raskomadana, dok su Staniša i Sevdalina s teškim povredama glave, ruku i nogu prevezeni u Jagodinsku bolnicu, a kasnije i u Vojnomedicinsku akademiju u Beograd.

- Kad smo čuli eksploziju, odmah smo znali šta se desilo. Vladica je godinama tukao Snežanu, tražeći od nje da se vrati kući. Ona to nije htela jer je s njim preživela pravi pakao - kaže očevidac događaja.

Maksimović, koji je iz Žandarmerije otpušten jer se protiv njega vodi krivični postupak, više puta je privođen i hapšen zbog posedovanja oružja i nasilja u porodici nad suprugom Snežanom. Prilikom pretresa Maksimovićevog kuće pronađen je „škorpion”.

128172_1401-jagodina-foto-d-goll-7_hs.jpg

Bračnu idilu ubrzo su zamenile batine

Pre 15 dana izašao je iz zatvora i od tada je stalno progonio Snežanu, tražeći od nje da mu se vrati. Juče je bio u Centru za socijalni rad u Jagodini kako bi s radnicima razgovarao u vezi sa starateljstvom nad detetom. U razgovoru s njima zapretio je da će se ubiti, nakon čega su radnici Centra pozvali policiju. Maksimović je uhapšen i odveden u jagodinsku bolnicu na odeljenje neuropsihijatrije. Nakon pregleda i opservacije lekari su ga proglasili uračunljivim i bezopasnim po okolinu i pustili ga kući.

- U decembru pre dve godine upao je kod nas u kuću s heklerom i bombom i napao ćerku Snežanu i mene. Pretio je da će nas pobiti ako mu se Snežana ne vrati. Dok su bili zajedno, stalno ju je tukao i ona je zbog toga otišla od njega. Ono što je ona preživela pored njega pravi je pakao - kaže Snežanin otac Dragiša Bogdanović (56).

Nakon toga Vladica je osuđen na godinu i tri meseca zatvora zbog nelegalnog posedovanja oružja i fizičkog maltretiranja žene.

- Otkad je izašao, stalno nas je progonio i maltretirao. Ima tri sina iz prvog braka i samo mogu da zamislim kako je njima - dodaje Dragiša.

U porodičnoj kući Bogdanovića posle tragedije tuga i muk. Komšije pristižu da izjave saučešće i da ponude pomoć oko Snežanine sahrane. Suzana Bogdanović, rođena sestra tragično nastradale Snežane, plačljivim glasom priča o sestri.

- Mnogo sam je volela i ne znam kako ću živeti bez nje. Moram da je sahranim i samo ja znam kako mi je - kroz suze priča Suzana.

Povređeni Staniša i Sevdalina Andrejić nisu u životnoj opasnosti i trenutno su na odeljenju hirurgije VMA.

Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine, nakon tragedije došao je u selo Duboka i porodici Bogdanović ponudio novčanu pomoć za Snežaninu sahranu.

Natrag