Bivši gradonačelnik Niša Perišić optužuje sadašnju gradonačelnicu Sotirovski za kriminal

Učlanjen(a)
09.12.2012
Poruka
26

Bivši gradonačelnik Niša Perišić optužuje sadašnju gradonačelnicu Sotirovski za kriminal​

ezgif-4-22a2d40360.jpg

Aktuelni direktor niškog Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić, inače naprednjak i bivši gradonačelnik Niša, optužuje aktuelnu gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski za kriminal, kao i “njene službe i saradnike”. Najavio je i krivične prijave, kaže da je obavestio “policiju, sud i stranku”. Razlog je privatna bolnica koja se gradi pored KC Niš, a za koju Perišić tvrdi da se nelegalno priključuje na vodovodnu mrežu. Obezbeđenje KC Niš blokiralo je ulicu, na terenu je bila i policija.

Ulica Petra Seratlića je blokirana. Tu se gradi privatna bolnica i trebalo je da se priključi na vodovod. Međutim, obezbeđenje KC nije dozvolilo ekipi JKP Naissus da priđe, a prisutna je i bila i policija iščekujući instrukcije.

Pozadinu ovog slučaja otkriva prepiska iz zatvorene SNS Viber grupe u kojoj je vrh niških naprednjaka (pogledati foto-galeriju). Poznati po sukobima, trvenjima i netrpeljivosti, niški naprednjaci otišli su korak dalje, pa bivši gradonačelnik Perišić (2012-2016) sadašnju gradonačelnicu direktno smatra odgovornom za kriminalne radnje.

Privatna bolnica treba da se priključi na vodovod, ali Perišić se žustro tome protivi.

Autentičnost prepiske Južnim vestima je potvrđena. U njoj gradonačelnica Sotirovski tvrdi da je sve po zakonu i u interesu grada, a da ulica Petra Seratlića nije “državni put već gradska ulica”. Perišić, međutim, tvrdi da je ulica preneta na Republiku i da je data Kliničkom na “upravljanje i raspolaganje”.

Direktora Vodovoda Perišić je juče zamolio da “sutra ne načini ozbiljno krivično delo ili više njih”.

Kako javlja novinarka Južnih vesti sa terena, obezbeđenje Kliničkog centra nije dozvolilo prolaz ekipama Vodovoda kroz ulicu Petra Seratlića, pa oni nisu ni mogli da priključe bolnicu na mrežu. Ulica je bila blokirana i selektivno su propuštali vozila.

Advokat privatne bolnice Dobrivoje Perić rekao je Južnim vestima da je reč o samovlašću Perišića i kršenju zakona u domenu zloupotrebe službenog položaja.

Perišić je jutros ponovio ono što je i pisao juče na Viber grupi SNS - da je posao i obaveza zaposlenih u UKC-u da štite vlasništvo Republike Srbije čiji su direktni korisnici.

Policija se na terenu nalazila “kao između dve vatre”, a kažu da rade na rešavanju problema i da se konsultuju sa svim službama. Zvaničnog saopštenja o tome ko ih je pozvao i šta su radili jutros u ovoj ulici, za sada nema.

Advokat kaže da će do 30. septembra pokušavati da se priključe.

Inače, reč je bolnici čiji je investitor Vladimir Sinđelić, a on i njegova supruga Olivera Sinđelić, direktori su Poliklinike Human. Istorija sukoba na relaciji investitori - Perišić već postoji, a stigla je i do suda.

Zahtev za komentar na Perišićeve optužbe upućen je gradonačelnici Sotirovski i objavićemo njen odgovor.

I ostalim pomenutim službama i institucijama uputili smo pitanja o ovom slučaju.

Kompletnu prepisku iz SNS Viber grupe možete pogledati u foto-galeriji na vrhu teksta.
 
Top