Šta je novo?

Beskućnik osvojio premiju na lutriji, dobitak podelio sa prosjacima

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.574
Beskućnik osvojio premiju na lutriji, dobitak podelio sa prosjacima

Beskućnik Denis Mahurin (59), osvojio je loto premiju od 50.000 dolara, a dobitak je podelio sa prijateljima, takođe beskućnicima.

1.jpg

Mahurin živi na ulicama Ilinoisa, od 1978. godine. Prošle nedelje je kupio listić od 3 dolara i odneo ga sa sobom. Kada je ogrebao listić, mislio je da je osvojio 1.000 dolara, pa je dobitni listić poneo na benzinsku pumpu kako bi ga unovčio.- Odneo sam na šalter i upitao radnicu da li sam osvojio 1.000 dolara. Kada mi je odgovorila negativno, pomislio sam da nisam dobro video i da nema dobitka. Međutim, kada mi je rekla da sam dobio 50.000 dolara, zamalo se nisam onesvestio - opisao je trenutak Mahurin kada je saznao za premiju.Kada se odbiju takse i porezi, ostaće mu 35.000 dolara. Od tog novca planira da poseti sina, nešto uštedi, ali najveći deo planira da potroši deleći ga drugim beskućnicima.

2.jpg
Mahurin želi da ostane na ulici uprkos dobitnom listiću od 50.000 dolara

- Svim prosjacima ovde ću dati po 100 dolara. Vi možda ne razumete moju odluku da nastavim da živim na ulici. Vi imate posao i mesto da prenoćite. Ja živim u šatoru, srećan koliko mogu biti. To je u mojoj prirodi - objašnjava Mahurin.

Vlasnica benzinske pumpe, Sandra Rankin, kaže da je ovo prvi put da je toliki iznos dobijen na lutriji, a o Mahurinu ima samo reči hvale. - Dolazio je ovde od kako smo otvorili. On je divan čovek, sa odličnim smislom za humor. Veoma je pristojan džentlmen i skakala sam od sreće kada sam saznala da je baš on osvojio ovu premiju - izjavila je Rankin.

Izvor: Pressonline
 
Top