Berluskoni nokautiran na mitingu

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.927
Berluskoni nokautiran na mitingu

berluskoni-v.jpg

Italijanski premijer Silvio Berluskoni (73) je udaren u lice i oboren na zemlju nakon mitinga u Milanu na kome je održao dug govor.

Berluskonija je snažno udario muškarac, posle čega se premijer Italije srušio na zemlju obliven krvlju. Napadač je odmah uhapšen i prebačen u stanicu, a nešto kasnije je identifikovan kao Masimo Tartalja iz Milana, koji je od ranije poznat policiji. On je prema izjavama svedoka u ruci držao metalni predmet, a Rojters javlja da je moguće i da ga je bacio Berluskoniju u lice.

Berluskonijevi saradnici su pomogli premijeru da se pridigne, posle čega je ubačen u auto i prebačen u bolnicu. Prema nekim izveštajima Berluskoni je na kratko bio bez svesti posle udarca, a svedoci su izjavili da je bio potpuno dezorijentisan kada je ustao. Iz bolnice je saopšteno da su Berluskoniju, koji će provesti 24 časa na posmatranju, polomljena dva zuba.

berluskoni-x.jpg

"Akt terorizma"
Italijanski predsednik Đorđo Napolitano oštro je osudio napad i uputio apel da takvo nasilje ostane izolovan incident.
Ministar spoljnih poslova Franko Fratini je rekao da se radi o izuzetno teškom incidentu. Predsednik Senata Renato Skifani, izjavio je da takvu agresiju treba bezrezervno osuditi i da to vredja čitavu italijansku naciju.
"Ono što su uradili Beluskoniju je akt terorizma", ocenio je čelnik krajnje desničarske Lige za sever i njegov koalicioni partner Umberto Bosi.

Incident se dogodio pored Berluskonijevog automobila, dok je davao autograme. Nakon udarca i brze reakcije obezbeđenja on je ubačen u vozilo, ali je brzo izašao kako bi pokazao da nije ozbiljnije povređen. Nakon desetak sekundi u kojima je Berluskoni izgledao prilično uzdrmano, a njegovi saradnici pokušavali da zaklone od kamera, ipak je seo u automobil i krenuo ka bolnici.

"Korijere dela Sera" javlja da je osim Berluskonijevih pristalica, njegov govor slušala i grupa koja je uzvikivala pogrdne parole i zviždala.
"Oni hoće da me predstave kao čudovište, ali mislim da ja to nisam - prvo zato što sam lep, a drugo zato što sam sasvim pristojan čovek", rekao je Berluskoni tokom govora.

Izvor: Blic Online | Najtiražnije novine u Srbiji |

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Vala, dobio je šta je zaslužio. Šta se sve u javnosti priča, mislim da bi ga kao prvo trebalo osuditi za pedofiliju, a ko zna i šta sve još.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Lud čovek, skroz! Videli ste onaj snimak kad se "klati" iza policajke naslonjenu na auto? Moram priznati da me je oduševio, i smešno i prosto, pomalo džukački, ali... :)

Natrag