Beograđanka se jutros zamalo porodila u taksiju

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Beograđanka se jutros zamalo porodila u taksiju

Izvor: Blic

Neimenovana Beograđanka jutros se zamalo porodila u taksiju, ali je umešnošću taksiste ipak uspela da stigne u bolnicu u poslednji čas. Stigli su na vreme, a žena je rodila zdravu devojčicu, javio je jutros RTS.
Sve se dogodilo na kraju noćne smene taksiste Nenada Lazića. Vožnju je uzeo sa taksi stanice. Znao je da je porodilja u pitanju. Kad je stigao ispred zgrade, shvatio je da je žena već počela da se porađa, teško se kretala.

Lazić je morao da po ovakvom vremenu izvede pravi slalom da bi stigli.

- Požurio sam ka porodilištu vozeći sa četiri uključena migavca po punoj liniji. Bilo je dosta klizavo ali sreća, nije bilo gužve jer se sve dogodilo oko 6.30 ujutru - kaže taksista.

Obilazio je, kaže, kolonu vozila na punoj liniji, a tokom vožnje je pojačao muziku do daske da bi mogao da se skoncentriše na saobraćaj, dok je žena vrištala od bolova na zadnjem sedištu.

Žena se porodila nekoliko minuta nakon što je ušla u porodilište.

- Kad su stigli do bolnice, nije mogla da hoda, imali su priblem kako da je sprovedu u bolnicu. Bilo je -12, i ja sam se uplašio. U kolima je bio muž i otac nekog od njih dvoje. Oni su bili ledeni za razliku od mene i porodilje - ispričao je Nenad.

Njemu ovo nije prvo ovakvo iskustvo. Već je vozio ženu kojoj je pukao vodenjak tokom protesta zemljjoradnika, ali srećom - i tada su stigli na vreme za porođaj.

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872

Trudnica Jelena Đurović umalo da rodi bebu u kolima

"Zar sam toliki baksuz da se porodim u taksiju"

Izvor: Blic

“Imamo jedan poziv kao poručen za tebe”, poručili su operateri taksisti Nenadu Laziću (29) dok se juče u zoru pripremao da obavi i poslednju vožnju u smeni. Ispred zgrade na Vidikovcu čekali su ga trudnica Jelena Đurović (29), njen suprug Oliver i otac Milorad. Jelena se u tom trenutku uveliko porađala, a taksista je bio njena jedina šansa da stigne do bolnice.

212324_bgtrudnica-foto-d-goll_f.jpg

Sreća: Jelena Đurović sa ćerkicom Sofijom u KBC „Dragiša Mišović“

- Jaki bolovi probudili su me oko šest ujutru. Znala sam da je porođaj počeo, ali ne i da će beba odmah krenuti - počinje priču srećna majka Jelena.

Nenad je taksijem stigao tačno u 6.30, a Jelena se porodila u 6.55 sati. Tih 25 minuta njoj se i sada, kaže, čine kao večnost.

- Ma kakvih 25 minuta! Za nas su to bili čitavi sati agonije. Trudnica je ušla u automobil i jaukala od bolova. Znao sam da su u pitanju minuti kada će se poroditi. Odvrnuo sam muziku, krenuo punim gasom i uključio sva četiri migavca. Asfalt zaleđen, a napolju minus 12. Ali, nisam imao izbora - priča taksista Nenad Lazić.

Oliver i Milorad nisu ni reč izustili tokom cele vožnje. Sedeli su kao ukopani pored Jelene i u sebi se molili da sve protekne u redu.

- Suprug i ja imamo sina Nikolu (5), i žarko smo želeli ćerku. Kada su nam na ultrazvuku rekli da će nam se želja ispuniti, pomislili smo kako baš imamo sreće. Međutim, dok sam sedela u onom automobilu porađajući se, prvo što sam pomislila bilo je “pa, zar sam toliki baksuz da se porodim u taksiju?” - kroz osmeh priča Jelena.

Ipak, hrabra mama i hrabri taksista bili su sasvim dovoljni da priča dobije srećan epilog. Jelena je iz taksija izašla u 6.47, a tačno u 6.55 lekari su prišli nervoznom ocu da mu saopšte lepe vesti.

- Dobili ste ćerku, zdravu i pravu! Ima 53 centimetra i teška je tri kilograma i 740 grama. Čestitamo - saopštili su lekari bolnice “Dragiša Mišović”.

212325_taksista_hs.jpg

Hrabrost i iskustvo: Taksista Nikola Lazić

Kada smo ovo isto juče preneli Laziću, oči su mu se napunile suzama. Danas će, kaže, posetiti Jelenu i njenu ćerku, a biće to, po svemu sudeći, jedno veoma neobično upoznavanje.

- Jedva čekam da ga i zvanično upoznam. Čovek je dao sve od sebe da moja ćerkica i ja sada budemo dobro. Ona se zove Sofija i mnogo je slatka - dodaje mama Jelena.

Taksista Nenad Lazić ima trogodišnjeg sina Sergeja, a njegova supruga juče je, kaže, bila najponosnija žena na svetu.

- Jedva je dočekala da me posle svega zagrli i čestita mi. Mala Sofija juče je mnoge učinila srećnim, a meni je, bogami, i život skratila. Ma, samo neka je živa i zdrava - poručuje požrtvovani taksista uz osmeh.

Nije bilo vremena za premišljanje

Na pitanje zašto je to bila vožnja “kao poručena za njega”, Nenad Lazić odgovara da je već vozio trudnice koje su porođaj počinjale u njegovom automobilu i da su se sve priče završavale radosno.
- Ima taksista koji će iz straha odbiti da voze porodilju. Kada sam primio poziv za Jelenu, imao sam u vidu da je rano ujutru i da je minus 12, pa da ona ne sme da čeka. Zato se nisam premišljao. U tim trenucima inače nema vremena za razmišljanje, samo se koncentrišete na vožnju i kako da što brže porodilju odvezete do bolnice - ističe taksista.

Natrag