Šta je novo?

Beograđani se žale, a tek sledi u Kneza Miloša...

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.329
Beograđani se žale, a tek sledi u Kneza Miloša...
Beograd -- Radovi na Trgu Slavija, Bulevaru oslobođenja i u Ruzveltovoj teku po planu i biće završeni po planu, tokom jeseni, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

IZVOR: TANJUG
210668802959a52b333faad453063393_w640.jpg

Foto: Thinkstock

Radovi u Ruzveltovoj do Ulice kraljice Marije, precizira Vesić, biće završeni do 22. septembra, leva strana Bulevara oslobođenja do 22. oktobra, kada će i ta ulica biti u potpunosti završena, a sam Trg Slavija biće gotov 16. novembra, rekao je Vesić za TV Pink.

Gradski menadžer je dodao i da se Brankov most radi punom parom i da radovi na njemu takođe treba da budu završeni do kraja jeseni.

"Građani treba da znaju da oštećenja na Brankovom mostu nisu mala i da su čelične konzole koje drže kolovoz i pešačku stazu veoma oštećene, i to mora da se sredi. Radnici "Mostogradnje" rade najbrže što mogu, ali oni ugrađuju 40 tona novog čelika i to ima svoju dinamiku, tako da očekujemo da do kraja jeseni završimo sa radovima", kaže Vesić.

Prema njegovim rečima, sledeće godine grad takođe čeka veliki posao - rekonstrukcija kompletne Ulice kneza Miloša, gde će biti garaže duž cele ulice sa više od 450 novih parking mesta.

"Čeka nas uređenje Trga republike, garaža na Studentskom trgu, rekonstrukcija Nušićeve ulice, čitavog poteza od Ruzveltove, Ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana sve do Kalemegdana. Pored toga, punom parom se radi park na Ušću, radićemo tunel između Save i Dunava, a najkasnije 2020. godine počinjemo izgradnju metroa", rekao je Vesić.

To će se sve uraditi, kaže Vesić i dodaje da će Beograd postati moderna evropska metropola, komforna za svoje građane.(vest je od 29.08.2017,ali nek se zna)
 
Top