Beograđani poklonili 79 života u 2012.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Beograđani poklonili 79 života u 2012.[/h]

Beograd - Osmesi mališana rođenih u programu vantelesne oplodnje koji finansira Grad Beograd u subotu su obasjali Stari dvor, kada su od kompanije „Ringier Axel Springer” dobili novogodišnje paketiće koje im je uručio gradonačelnik Beograda.

609631-27.jpg

Oduševljenje najmlađih je kulminiralo kada su se fotografisali s Deda Mrazom, a među pedesetak dečaka i devojčica, najmlađi posetilac Starog dvora bio je Petar Janković.

- Pokušaj vantelesne oplodnje uspeo je iz trećeg puta i pre 11 dana se rodio Petar. Oduševljeni smo ovim događajem i drago nam je da su za decu obezbeđeni paketići, da nismo zaboravljeni - kaže Marija Janković iz Sopota, dok drži Petra u naručju.

Svoju radost nije krio ni dvogodišnji Nikola Avramović, inače prva beba rođena iz pokušaja vantelesne oplodnje, koji je odmah otvorio svoj paketić govoreći da je bio dobar i da je zato dobio poklon. Opšte oduševljenje nastupilo je kada je među mališane ušetao Deda Mraz.

- Kada me je sekretarica pozvala, potpuno sam se oduševila, počela sam da plačem. Paketići su prelep gest, drago nam je što su mislili na nas - ispričala je Jelena Kizić, mama dvogodišnjeg Vuka koji je rođen iz drugog pokušaja vantelesene oplodnje.

Inače, do sada je finansiranjem procesa vantelesne oplodnje rođeno 79 beba, a zamenica gradonačelnika Tatjana Pašić, koja je s gradonačelnikom ugostila najmlađe Beograđane, rekla je da je Grad za narednu godinu obezbedio 30 miliona dinara za roditelje koji su dobili decu iz tog programa, a koji žele još dece.

Dragan Đilas je, u pratnji supruge i ćerkice gostima poželeo mnogo sreće u novoj godini, a čestitkama se priključila i Izabela Branković ispred firme „Ringier Axel Springer”.

Izvor:
24sata.rs

Natrag