Šta je novo?

Beograđani, parking je besplatan uz jedan uslov

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.323
Beograđani, parking je besplatan uz jedan uslov
Beograd -- Građani Beograda koji imaju personalizovane bus-plus kartice sa uplaćenom mesečnom dopunom moći će besplatno da se parkiraju u pojedinim delovima grada.

Izvor: B92
141713828757f3c47ac2299972534773_w640.jpg

Foto: Thinkstock
Skupština grada usvojila je izmenu Odluke o javnim parkiralištima, a kako je navedeno u obrazloženju, prostore za parkiranje u tom režimu parkiranja odrediće Sekretarijat za saobraćaj.

"Parkiranjem svojih vozila na tim parkiralištima, bez plaćanja usluge parkiranja, korisnici sa važećim personalizovanim karticama za gradski prevoz bili bi usmereni da koriste druge vidove prevoza do centralnih gradskih zona, čime bi se smanjile gužve u saobraćaju", navedeno je u odluci.

Kako se dodaje, potrebno je da registarska oznaka vozila i identifikacioni broj važeće bus-plus kartice budu uneti u elektronski sistem kontrole parkiranja preduzeća. Ova povlastica može se ostvariti samo za jedno vozilo.

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas i planove detaljne regulacije pet beogradskih opština i izveštaj o finansijskom stanju Centra "Sava".

Skupština grada usvojila je izmene i dopune odluke o lokalnim administrativnim taksama i o osnivanju i radu Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki.

Odbornici su potvrdili i Memorandum Beograda i Teherana o razumevanju i o koncesiji za finansiranje nabavke elemenata urbane opreme.

Skupština grada Beograda dala je saglasnost i na rebalanse programa poslovanja za 2016. godinu JKP "Gradska čistoća" i "Parking servis", raspodeli neto dobiti godine JKP "Zelenilo - Beograd" iz 2015. godine, a usvojena su i rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Beograd.
 
Top