Beograd - Preminula još jedna trudnica u bolnici

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Preminula još jedna trudnica u bolnici

Izvor:
24sata.rs

Jelena Živanović (34), koja je bila u trećem mesecu trudnoće, umrla je na Uskrs pod još nerazjašnjenim okolnostima na Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) u Višegradskoj u Beogradu.

Jelena je preminula u noći između subote i nedelje 15. aprila, na Uskrs. Bila je u trećem mesecu trudnoće, redovno je išla na preglede i nalazi su joj bili uredni. Nije imala hronična oboljenja. U subotu uveče 14. aprila požalila se na bolove u bubrezima i javila se u Urgentni centar, odakle su je uputili na GAK u Višegradskoj.
275277-trudnoca.jpg

- Tamo je primljena oko 22 sata i zadržana je u bolnici. Pričale smo telefonom, rekla mi je da je primila injekciju i da se oseća bolje. Nisam ni slutila da više nikada neću videti svoju ćerku, da će ubrzo posle tog razgovora biti mrtva - kroz jecaje priča Jelenina majka Radosava Saračević i pita se ko je kriv za smrt njenog voljenog deteta. Kaže da će obdukcijski nalaz biti dostupan za mesec dana.

Jelena Živanović živela je u porodičnoj kući u Budimskoj ulici s majkom, suprugom i osmogodišnjom ćerkom.

- Zašto da živim, ne treba mi život kad je moje dete mrtvo - jeca bespomoćna majka, slomljena od bola.

U Ministarstvu zdravlja kažu da će njihova zdravstvena inspekcija ispitati okolnosti pod kojima je umrla Jelena. Sahrana Jelene Živanović održaće se danas na groblju Lešće, prenosi portal Vesti-online.

Da podsetimo, porodica Natalije Arsić (23) iz Jagodine, koja je umrla u šestom mesecu trudnoće 13. aprila u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu, podnela je policiji krivične prijave protiv dvoje ginekologa jagodinske Opšte bolnice zbog nesavesnog lečenja i nemara.

Natrag