Beograd - Novac od duga poklonila Narodnoj kuhinji

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Novac od duga poklonila Narodnoj kuhinji

Izvor:
Blic.rs

Ima 90 godina i malu penziju. Ipak, nesebična Beograđanka Ljubica Tatić odvojila je 55.000 dinara i poklonila Narodnoj kuhinji u Lominoj ulici za hranu najsiromašnijim sugrađanima.

238353_ljubica-tatic-02-foto-blic-dimitrije-goll_f.jpg

- Budimo ljudi, to je najvažnije. Pomozite drugima, pružite mu ruku. Ako ne možete materijalno, pomozite tako što ćete uputiti lepu reč, biti uz onoga kome je pomoć potrebna - savetuje vedra, nasmejana, a pre svega humana baka Ljubica.

Nikoga ne može da ostavi ravnodušnim pažnja koju je baka Ljuba, kako svi vole da je zovu, pokazala prema drugima, a živi samo od svoje penzije.

Nijednog momenta nije postojala dilema šta da uradi sa novcem koji je dobila na osnovu jednog starog duga. Nije zaboravila dogovor sa suprugom Radivojem, sa kojim je u braku provela, kako kaže, 57 divnih godina, da kada im vrate dug koji su pozajmili kada je drugome bilo najpotrebnije tim novcem ponovo nekome pomognu.

- Suprug mi je rekao: “Molim te, kada nam vrate dug da pomognemo ljudima koji dobijaju pomoć Narodne kuhinje.” Suprug je preminuo, a ja sam ispunila njegovu želju - kaže baka Ljubica.

Natrag