Šta je novo?

Beograd: Manijak silovao devojčicu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.043
Beograd: Manijak silovao devojčicu

Novobeograđani u panici zbog pojave silovatelja koji napada žene i devojke po ulazima solitera u blokovima. Silovatelj tinejdžerki prislonio nož i zapretio: „Zaklaću te, ako pisneš.“

hro-silovanje-01_620x0.jpg

ŠESNAESTOGODIŠNjA devojčica silovana je u ponedeljak, usred dana, u ulazu zgrade u Ulici Jurija Gagarina 122, u 62. bloku, u Novom Beogradu. Devojčica nije životno ugrožena, ali doživela je veliki šok i traumu zbog onoga što joj se dogodilo.

Prema prvim informacijama dobijenim od policije, devojčica se oko 14 časova, vraćala iz škole.
- Sišla je iz prevoza i krenula kući - kaže izvor iz policije. - Prolazila je, kao i svakog drugog dana, pored garaža, ne sluteći šta je čeka iza zida.
Kako „Novosti“ saznaju, nepoznati muškarac, visok oko 170 centimetara, starosti oko 40 godina, proćelav i crne puti, u crvenocrnom prsluku, uvukao je devojčicu u ulaz zgrade. Stavio joj je nož pod grlo i zapretio joj „Zaklaću te, ako pisneš!“

Preplašena devojčica molila je manijaka za milost. Međutim, on je bio neumoljiv. Drama u kobnom ulazu trajala je duže vremena, da bi, oko 16 časova, devojčica uspela da se oslobodi napasnika i pozove pomoć.
Devojčici su prvi u pomoć pritekli neki od stanara zgrade, koji su čuli njeno zapomaganje i videli kako izgleda. Neko od stanara pozvao je policiju i Hitnu pomoć.
Devojčica je prevezena u Urgentni centar, a policija je obavila uviđaj i intenzivno traga za manijakom.
U policiji sumnjaju da je isti manijak odgovoran za još jedan seksualni napad, koji je prijavljen u nedelju veče u istom kraju. Reč je o pokušaju silovanja u ulici Jurija Gagarina, ali u ulazu zgrade broj 136.
Stanari bloka „62“ zgroženi su onim što se u ponedeljak dogodilo u njihovom kraju.

Tvrde da nije dovoljno pokriven patrolama policije, naročito noću. Najviše su u panici, ipak, roditelji, koji se plaše za bezbednost svoje dece, kao i žene, koje se takođe, mogu naći na meti novobeogradskog manijaka.

POGODAN TEREN

PRE dve godine, u blokovima „61“ i „62“ silovane su dve devojčice, kao i žena tridesetih godina. Počinilac do danas nije uhapšen. I pre tri godine čak desetak devojaka i žena našlo se na meti serijskog silovatelja. Policija je tada uhapsila Nikolu Kostića, za koga je utvrđeno da je vikendom pratio i uz pretnju nožem napadao devojke koje su se sa splavova vraćale kući. On je napadao u blokovima 44, 70, 61 i 62. Kostić je zbog silovanja i protivprirodnog bluda osuđen na višegodišnju robiju.

Izvor: Večernje novosti

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.043
MUP: Maloletnica priznala da je izmislila silovanje

MUP: Maloletnica priznala da je izmislila silovanje

Beogradska policija, radeći na rasvetljavanju svih okolnosti prijavljenog silovanja 16-godišnje devojke, koje je navodno izvršeno, nije došla do dokaza da se prijavljeni slučaj zaista i desio, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
U saopštenju se kaže da je slučaj silovanja prijavljen da se desio juče u periodu od 13 do 13.30 sati, na Novom Beogradu, u Ulici Jurija Gagarina.

"Maloletnica je u razgovoru sa policijom, koji je obavljen u prisustvu njene majke, objasnila da je događaj izmislila iz ličnog razloga", navodi se u saopštenju.

O ovom događaju, kako se dodaje, obavešten je državni tužilac Višeg javnog tužilaštva, kome će biti prosleđen izveštaj.

Izvor: Blic Online
 
Top