Beograd: Izgoreo klub "Central park"

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Beograd: Izgoreo klub "Central park"

Beograd - Poznati prestonički klub "Central park" zahvatio je oko 17 časova požar, i on je u potpunosti izgoreo. Na licu mesta je deset vatrogasnih vozila. Pogledajte video.

v270578p0.jpg

Klub je potpuno izgoreo, a problem predstavlja vetar koji raznosi vatru, pa vatrogasci pokušavaju da spreče širenje požara na objekte pored i drveće koje se nalazi u samom dvorištu.

Vatrogascima je naloženo da se povuku pre nego što se urušio krov objekta.

MONDO nezvanično saznaje da se zapalio roštilj u samom lokalu, a vatrogasce je pozvao radnik sa obližnjeg parkinga koji je primetio gust dim. U trenutku požara u lokalu je bilo gostiju ali su svi na vreme evakuisani iz objekta.

Klub se nalazi u Pariskoj ulici preko puta kalemegdanskog parka, a gust dim se proteže duž cele ulice, te je samom mestu događaja gotovo nemoguće prići.

Na licu mesta se nalazi pet vatrogasnih kola i policija, a saobraćaj u okolnim ulicama je blokiran.

Suvlasnici kluba "Central park" su, između ostalih, voditelji Ivan Ivanović i Marija Kilibarda.

Izvor:
Mondo.rs

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
"Central park"- Dim nije iz roštilja

Beograd -- Suvlasnici izgorelog "Central parka" kažu da restoran nije ni imao roštilj, ali dodaju da je najvažnije da niko nije nastradao.Tek kad policijska istraga bude završena znaće se tačan uzrok požara, koji je u petak po podne progutao klub "Central park" u centru Beograda.

30381310350ccfb990312e311380386_orig.jpg

Vatru je gasilo deset vatrogasnih vozila i 40 vatrogasaca. Požar se proširio i na susednu zgradu gde je izgoreo poslednji sprat. Tokom gašenja požara lakše su povređena tri vatrogasca, ali niko od gostiju i zaposlenih u klubu i stanara zgrade nije stradao.

U trenutku kada je požar izbio u "Central parku" bio je i Ivan Ivanović, jedan od suvlasnika kluba, koji je za "Novosti" rekao da je najvažnije da niko nije izgubio život.

"Samo je počeo da kulja dim. Ne znamo odakle, mi nemamo roštilj, koji mnogi pominju. Nije bilo mnogo ljudi, brzo smo odreagovali, isključili struju, posle je sve bilo u rukama vatrogasaca koji su gasili požar. Zahvaljujem im se, jer su sprečili da bude ljudskih žrtava, a na policiji je da sprovede istragu", kaže Ivan Ivanović.

Suvlasnica "Central parka" voditeljka Marija Kilibarda je i dalje potresena onim što se desilo i ne može da veruje da se pojedini ljudi naslađuju tuđom nesrećom.

"Strašno je teško kada se dogodi ovako nešto, ali je najvažnije da niko nije stradao i da su ljudi zbrinuti. Iako su preduzete sve protivpožarne mere još uvek se ispituje kako je došlo do požara i svi iščekujemo rezultate policijskog uviđaja. Moji prijatelji partneri i ja činimo sve da posledice ove nesreće budu što pre otklonjene pre svega za ljude čiji su stanovi oštećeni,a mi ćemo našu brigu brinuti, kada sve ostalo bude sređeno", objasnila nam je Kilibarda.

Izvor:
B92.net

Natrag