Šta je novo?

Bend „ZZ Top” 18. oktobra u „Areni”

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Oprema rok zvezda stiže u pet kamionazz-x.jpg


Popularni rokeri iz Teksasa, bend „ZZ Top”, nastupiće će 18. oktobra prvi put u Srbiji, a oprema za koncert (ozvučenje, rasveta i video oprema) u Beograd stiže u pet šlepera. Tehnička ekipa koja će raditi na realizaciji koncerta dolazi sa četiri autobusa.

Po rečima organizatora, ulaznice se odlično prodaju i očekuje se da će „Arena” biti puna, kao i da će u Beograd doći i mnogobrojni fanovi iz okolnih zemalja.
U nedavnom intervjuu za „Blic”, Bili Gibons, gitarista grupe „ZZ Topa”, rekao je da članovi benda vole svirke u Istočnoj Evopi, a na pitanje da li spremaju neko iznenađenje za beogradski koncert, Gibons je odgovorio:
- Ako bih to sada rekao, onda to ne bi bilo iznenađenje, zar ne? Sviramo neke Hendriksove stvari... na primer „Foxy Lady”. U poslednje vreme odlazimo u daleku prošlost, čak u tridesete godine prošlog veka i sviramo „Future Blues” Vilija Brauna.
Inače, „ZZ Top” u Beograd dolaze u okviru turneje „ZZ Top Double Down Live”, a koncert u „Areni” organizuju „Avalon Produkcija” i „Beogradska arena”. Ulaznice po ceni od 1.990, 2.990 i 3.490 dinara (fan pit) mogu se kupiti u „Bilet servisu”, „Eventimu”, „Kard servisu” i na blagajni „Beogradske arene”. Pre koncerta u Beogradu Bili Gibons, Dasti Hil i Frenk Berd će svirati u Esenu, Manhajmu, Beču, Bratislavi, Budimpešti i Ljubljani.
Gitarista Bili Gibons odavno koristi meksički pezos kao trzalicu, a za „Blic“ je objasnio:
- Pezos je dobre debljine, a odnos metalne pare sa metalnom žicom gitare poboljšava rezonansu. To je bilo jeftino, a dobro rešenje. Definitivno ću razmotriti mogućnost da sviram dinarom kada stignemo.

Koncert na pisti u Singapuru
Sastav „ZZ Top” je krajem septembra svirao na velikom koncertu u Singapuru kojim je najavljena ovogodišnja trka Formule 1, a zanimljivo je da su osim njih na ovom koncertu nastupili i članovi benda „Simple Minds” koji će takođe uskoro (11. novembra) nastupiti u „Beogradskoj areni”.

Autor: E. B.
 
Top