Šta je novo?

Bekstvo iz Islamske drzave

  • Začetnik teme vragolancica
  • Datum pokretanja
vragolancica

vragolancica

UREDNIK
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
2.386

Ekskluzivan materijal, koji je snimio aktivista jedne ćelije unutar Islamske države, koji iznosi na videlo brutalnost režima, posebno sproveden nad milionima žena koje žive pod čizmom ISIS-a. Zaista izuzetna priča o čitavoj podzemnoj mreži, koja pokušava da spase te žene.

Snažna svedočenja žena koje su u klopci ove strahovlade, kao i onih koje su uspele da pobegnu, otkrivaju srednjevekovnu brutalnost, koju su mnoge morale da trpe, uključujući i bičevanja, kamenovanja i seksualno ropstvo.

Pod ISIS-om i žene sprovode brutalna pravila. Film obuhvata ekskluzivne intervjue sa članicama jezive ženske moralne policije, takozvane Al-kansa brigade (Al-Khansaa Brigade), koja opisuju lična iskustva sprovođena telesnih kazni nad ženama koje nose pogrešnu odeću.

A opet, u sred te strahote, mala grupa hrabrih volontera organizovala je podzemni kanal unutar teritorije Islamske države, putem kog oslobađaju zatvorenice ekstremista. To su pre svega žene i deca iz manjinske zajednice Jazidi, koje trpe najgore nasilje. Nikada pre ova grupa nije dozvolila kamerama da snime njihov rad. Snimci obuhvataju akcije spasavanja, pregovore sa borcima ISIS-a da oslobode njihove seksualne robinje, i konačno fizičko prenošenje oslobođenih žena i dece izvan granica Islamske države.


Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Top