Šta je novo?

Beba delfin uginula jer su turisti slikali selfije s njom

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.319
Beba delfin uginula jer su turisti slikali selfije s njom
000_RM26X.jpg
Beba delfina uginula je jer su je turisti u jednom letovalištu u Španiji držali u rukama i fotografisali se s njom, nakon što su je pronašli nasukanu na plaži, piše Independent.

Taj postupak osudila je spasilačka služba za morske životinje, navodeći da je mali delfin bio prestravljen i da je mogao biti spasen da su posetioci plaže bili brži u obaveštavanju nadležnih.

Radoznali turisti nakon što su naišli na delfina, pohrlili su da ga istraže, a neki od njih su pravili selfije sa malim stvorenjem.

Pojavile su se i slike kupača koji su dodirivali mladog delfina koji je, kako je saopšteno, plutao "uplašen i slab" u plićaku, nakon što je bio odvojen od svoje majke.

"Još jednom smo otkrili da su ljudska bića najnepravednija vrsta koja postoji", napisala je grupa za spasavanje morskih životinja Equinac.

Iz te grupe navode da je na delu bio "tragičan izostanak empatije za preplašeno malo biće, umesto koje je bila prisutna samo sebična želja da se životinja fotografiše".

Spasioci te nevladine organizacije požurili su da pomognu delfinu nakon poziva jednog od posetioca plaže, ali su, kada su stigli 15 minuta kasnije, otkrili da delfin nije preživeo.

Organizacija je upozorila da uznemiravanje i ugrožavanje zaštićenih vrsta delfina može predstavljati krivično delo.

5994572415000021008b6e39.png(izvor: N1)
 
Top