Bata Živojinović: Miljko je morao da beži u Pariz od DSS

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Bata Živojinović svedoči o iznuđivanju iskaza od sina

Beta | 05. 04. 2011. - 09:13h | Foto: M. Jošida

BEOGRAD - Glumac Velimir Bata Živojinović svedočiće sutra pred Specijalnim sudom kako je njegovom sinu Miljku Živojinoviću, u istrazi iznuđen iskaz na osnovu kojeg je, po tvrdnji odbrane, nezakonito zasnovana optužnica.
117157_zabbata01-foto-m-josida_f.jpg

Velimir Živojinović će sutra svedočiti na suđenju grupi poznatoj kao stečajna mafija.

Kao član te grupe, u istrazi je osumnjičen i njegov sin, advokat Miljko Živojinović, kao i Grujica Davidović, Dragana Aleksić i Jasmina Kojić, ali su oni kasnije optuženi pred Višim sudom u Beogradu, jer je procenjeno da nema elemenata organizovanog kriminala.

Bivši stečajni upravnik građevinskog preduzeća "Rad" Miljko Živojinović optužen je za primanje mita, a početak suđenja pred Višim sudom u Beogradu zakazan je za 25. maj.

Sudjenje "stečajnoj mafiji", na kojem će svedočiti Velimir Bata Živojinović, počelo je pre više od četiri godine, u januaru 2007. godine. Optuženo je 33 ljudi, koji se terete za zloupotrebe u stečajnim postupcima u vrednosti od 50 miliona evra, počinjene od 2003. godine do 2006. godine.

Kao organizatori grupe optuženi su bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, suvlasnik firme Ekoprodukt Milinko Brašnjović, čiji se brat Miko Brašnjović ubio u zatvoru, biznismen Sekula Pjevčević i bivša direktorka "Poštanske štedionice" Jelica Živurdković.

Nastavak suđenja "stečajnoj mafiji" zakazan je za sredu, 6. april, u 14.30 u Specijalnom sudu u Beogradu.

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Glumac svedočio o stečajnoj mafiji

Bata: Miljko je morao da beži u Pariz od DSS

Izvor: Blic N.Šević | 07. 04. 2011. - 00:02h | Foto: V.Lalić

BEOGRAD - Glumac Velimir - Bata Živojinović, svedočeći juče pred Specijalnim sudom u Beogradu, u postupku protiv stečajne mafije, optužio je DSS da stoji iza progona njegovog sina Miljka.
131964_1401-specijalni-sud-bata-zivojinovic-foto-vlalic_f.jpg

Velimir Živojinović ulazi u Specijalni sud

Dva inspektora MUP-a Srbije, jedan funkcioner Demokratske stranke Srbije i dva advokata iz Novog Sada su od njegovog sina Miljka, koji je jedan od optuženih u ovom slučaju, iznudili 30.000 evra i vršili pritisak da prizna krivicu. Živojinović je objasnio da je 2004. godine otišao sa Žarkom Obradovićem kod direktora policije Milorada Veljovića i zatražio da mu pomogne.

- Veljović je tada poslao dva inspektora i rekao mi da su to ljudi koji prate slučaj. Radikal Miroslav Mirčić, predsednik skupštinskog odbora za bezbednost, takođe mi je poslao dva advokata iz Novog Sada. Njih četvorica su zajedno sa Velimirom Marijanovićem, članom Demokratske stranke Srbije i bivšim članom kabineta Koštunice, od Miljka tražili i dobili 30.000 evra i terali ga da prizna i da krivicu prebaci na ostale optužene - izjavio je na svedočenju Živojinović i dodao da se pre četiri dana video sa Miljkom u Parizu.

- On je francuski državljanin i njega Francuska štiti od i izručenja. Pet i po godina mi je trebalo da saznam da iza svega stoji kabinet Vojislava Koštunice - izjavio je Živojinović za “Blic”.

Član
Učlanjen(a)
05.04.2011
Poruka
17
Vratio se Valter, j..... vam mater... Mogao bi cika Bata jos mnogo da otpeva, ne samo o kostunjavom i smradikalima. Ali dobro, za pocetak dosta. Koliko je dusmana izrokao na filmskom platnu! Stari je to gerilac. E sad je neophodno pozvati ove koje je naveo i napraviti jedan milozvucni hor beckih mustri, pardon, decaka. A znamo kako oni visoko pevaju.

Član
Učlanjen(a)
05.04.2011
Poruka
17
I sad mu soli na rep staviti...ma, doci ce i taj na svoje mesto... samo neka taja otpeva ove dostupne nam dusmane. Kad je mogao onako da ih roka sa pokojne Bajrakli dzamije sto sarcem, sto smajserom. Najbolje se glumi kada se ne glumi, rece moj pokojni profesor. U, jbte, post mi pun pokojnika. Valjda necu imati nocne more. ....phufhhh.

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
I sad mu soli na rep staviti...ma, doci ce i taj na svoje mesto... samo neka taja otpeva ove dostupne nam dusmane. Kad je mogao onako da ih roka sa pokojne Bajrakli dzamije sto sarcem, sto smajserom. Najbolje se glumi kada se ne glumi, rece moj pokojni profesor. U, jbte, post mi pun pokojnika. Valjda necu imati nocne more. ....phufhhh.

Ispravak netačnog navoda:

Bata Živojinović u Kini poznatiji pod kodnom imenom Valter ne puca sa Bajrakli džamije iz prostog razloga što Valter nije branio Beograd nego Sarajevo. Tačnije on uopšte ne puca sa džamije nego sa Sahat-kule koja se nalazi u blizini Gazi Husrev-begove džamije na Baščaršiji u Sarajevu i legat je istog tog Husrev bega iz 17 vijeka. Sahat kule, često građene pored džamija tog vremena ne spadaju u vjerske objekte.

Valter+2.jpg

Član
Učlanjen(a)
05.04.2011
Poruka
17
Mea culpa. Sorry. Slabo stojim sa verskim objektima. Bas sam lupio. A razmisljao sam, istina dve sekunde.

Natrag