Banjalučki lekar šampion sa reketom i skalpelom

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Banjalučki lekar šampion sa reketom i skalpelom

Izvor:
Novosti.rs

Banjalučki ambasadori: Primarijus dr Zoran Dimitrijević na privremenom radu u Kuvajtu. Trostruki prvak u tenisu kao veteran. Često operiše šest dana u nedelji.

reg-banjaluka-dr_620x0.jpg

KAO što je Novak Đoković planetarni broj jedan u tenisu, to isto je i Banjalučanin, primarijus dr Zoran Dimitrijević, specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, u bogatom Kuvajtu. Naravno, u konkurenciji veterana, jer je trostruki šampion “Kuvajt opena” za starije od 40 godina.

Zoran je odrastao u blizini teniskih terena u banjalučkom naselju Borik, gde je, kao takmičar, postigao svoje najbolje rezultate. Tenisom se zarazio i ostao mu veran i u ozbiljnim godinama.

- Do sada sam odigrao tri veteranska turnira “Kuvajt open” i na sva tri osvojio prva mesta. Pobeđivao sam i po desetak godina mlađe protivnike mada sam navršio pedesetu. Kada smo kod tenisa, ovaj sport se u Kuvajtu igra isključivo na tvrdoj podlozi. Kada mi to radne obaveze dozvole, igram sa mojim vršnjacima, a najčešći parteri su mi prijatelji iz Srbije koji ovde rade kao fudbalski treneri, pa jedan kolega ginekolog iz Bugarske i poneki diplomata - prenosi nam svoje teniske utiske iz Kuvajta dr Dimitrijević.

On je u Kuvajtu od oktobra 2010. a u ovu daleku zemlju stigao je uz pomoć i podršku dr Nebojše Rajačića, koji je u ovoj zemlji duže od dve decenije.

- Stalno sam zaposlen u klinici “Al-Sif hospital” i radim u timu sa dr Rajačićem i još dvojicom kolega iz Egipta. Kuvajt je zemlja u kojoj se, kada je reč o našoj branši, radi najviše kozmetskih procedura u poređenju sa brojem stanovnika. Po tome su Kuvajćani svetski rekorderi. Ovo je neprocenjivo iskustvo koje se ne može steći ni u Americi ni u Evropi. Ovde sam znatno unapredio znanje i umeće u oblasti kozmetičke hirurgije i spreman sam da ih prenesem na naše prostore - dodaje dr Dimitrijević.

Sagovornik nam ove tvrdnje islustruje činjenicama.

- Lista je uvek puna, a na zahvate iz estetske hirurgije na našem odeljenju pacijenti čekaju do dva meseca, mada operišemo šest dana u nedelji. Na nogama smo po deset i više časova. Uglavnom se obavljaju kombinovane operacije. Najčešće su to grudi i abdomen, liposukcije i presađivanje viška masti. Radimo fejslift, operacije nosa, kapaka... Mi, u našoj ambulanti, za sedam dana potrošimo više botoksa nego što je meni trebalo za celu godinu dok sam radio u Banjaluci. Sa nižim medicinskim radnicima, a najzastupljeniji su Indijci i Filipinci, sporazumevamo se na engleskom i odlično sarađujemo.

Ovaj istinski banjalučki ambasador, bez diplomatskog statusa, namerava još neko vreme da ostane u Kuvajtu. Ako se nešto ne promeni, planira da se vrati u Banjaluku i da bogato iskustvo stečeno u Kuvajtu prenese i na naše prostore.

PESAK
Kada smo uspostavili prvi kontakt sa dr Dimitrijevićem naš domaćin je imao veliki problem:
- Odgovoriću kasnije na pitanja jer ovde vlada velika peščana oluja. Pustinja se uzvrpoljila, a žutog peska u mom stanu ima na sve strane. I u hermetički zatvorenom frižideru sve je u - žutom.

Natrag