Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Back To The Future Trilogy


screen.pngBack-To-The-Future-Trilogy.jpg
info.png
Back to the Future (1985)
Back to the Future Part II (1989)
Back to the Future Part III (1990)
Back to the Future is an American science fiction adventure comedy film series written and directed by Robert Zemeckis, produced by Bob Gale and Neil Canton for Steven Spielberg's Amblin Entertainment, and distributed by Universal Pictures. The franchise follows the adventures of a high school student, Marty McFly (Michael J. Fox), and an eccentric scientist, Dr. Emmett L. Brown (Christopher Lloyd), as they use a DeLorean time machine to time travel to different periods in the history of Hill Valley, California.

The first film was the highest-grossing film of 1985 and became an international phenomenon, leading to the second and third films, which were back-to-back film productions, released in 1989 and 1990, respectively. Though the sequels did not perform quite as well at the box office as the first film, the trilogy remains immensely popular and has yielded such spin-offs as an animated television series and a motion-simulation ride at the Universal Studios Theme Parks in Universal City, California; Orlando, Florida; and Osaka, Japan (all now closed), as well as a video game and a stage musical. The film's visual effects were done by Industrial Light and Magic. The trilogy was nominated for five Academy Awards altogether, winning one (Best Sound Editing) 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Back to the Future Part II (1989) [720p]


screen.pngTnnS8RZ.png
info.pngreb0j4lfrx.pngPovratak u budućnost 2 (eng. Back to the Future Part II) je drugi nastavak trilogije Povratak u budućnost redatelja Roberta Zemeckisa iz 1989. Ovaj film i treći dio trilogije, Povratak u budućnost 3, snimani su istodobno (kao prvi filmovi u povijesti) i objavljeni u razmaku od šest mjeseci.

Priča se nastavlja s Martyjem McFlyjem i Emmettom Brownom koji sada putuju kroz vrijeme te stignu do 21. oktobra 2015. godine, da spriječe Martyjevu djecu da ne unište vlastite živote. Kako je Jennifer vidjela De Lorean, poveli su i nju, a Doc je uspavljuje jer postavlja previše pitanja o budućnosti; Doc vjeruje kako nitko ne bi trebao znati svoju budućnost. Martyjevu sinu, Martyju Junioru, prilazi Griff Tannen, Biffov unuk, i upita ga hoće li se priključiti njegovoj bandi u pljački. Prema Docu, ovaj događaj će dovesti do uništenja cijele obitelji McFly. Marty se predstavlja kao Marty Junior i kaže Griffu kako se neće pridružiti bandi. Banda se razbjesni i počne ganjati Martyja. Marty uspijeva pobjeći na lebdećoj dasci, a na kraju banda upada na sud i završava u zatvoru, ne izvršivši pljačku.

Marty u 2015. gleda kako su Chicago Cubsi pomeli anonimnu ekipu iz Miamija u finalu američke bejzbol lige. Ostaje iznenađen jer Miami u 1985. nema bejzbolsku ekipu i dodaje kako bi htio otići na početak sezone da stavi novac na Cubse, čiji su izgledi za osvajanje prvenstva na početku bili 100:1. U tom Martyju pada na pamet kako putovanje kroz vrijeme može biti korisno u sportskom klađenju. U jednom antikvarijatu, u kojem se prodaju razne stvari iz 20. stoljeća, kupuje sportski almanah za razdoblje od 1950. do 2000., koji sadrži sve značajnije sportske rezultate u tom razdoblju. Doc nalazi almanah i počne prigovarati Martyju kako on nije napravio vremenski stroj za takve trivijalne stvari kao što je klađenje, te ubaci almanah u kantu za smeće. Biff iz 2015. načuje razgovor i uzima almanah iz kante nakon što su Doc i Marty otišli.

Jennifer preko otisaka prstiju greškom uhvati policija koja ju je zamijenila s Jennifer iz 2015. i odvodi je kući. Skrivajući se u ormaru, ona gleda svoju obitelj koja je daleko od onog što je ona zamišljala. Marty iz 2015. prima telefonski poziv od kolege Needlesa (kojeg glumi Flea, basist Red Hot Chili Peppersa, koji će se pojaviti i u trećem nastavku u istoj ulozi), koji mu nudi sudjelovanje u profitabilnom, ali ilegalnom poslu. Marty pristaje kad ga Needles naziva kukavicom, međutim, razgovor je čuo i njihov šef u CusCo-u, g. Fujitsu ("The Jits"), te automatski otpušta Martyja. (Dok je Needles završavao video-poziv, pogledao je na stranu, kao da gleda nekoga. Odmah nakon toga, pojavljuje se Jits, dajući do znanja da je Needles htio da Martyja uhvate i otpuste). Doc konačno pronalazi Jennifer te je tiho izvlači iz kuće nakon što je se susrela sa samom sobom iz budućnosti, a obje su se onesvijestile od šoka. Dok Doc spašava Jennifer, Biff iz 2015. ukrade De Lorean i otputuje kroz vrijeme. Malo prije nego što Marty i Doc vraćaju Jennifer, Biff doživljava srčani udar dok je izlazio iz De Loreana. Doc tada odlučuje da će, kad se vrate 1985., uništiti vremenski stroj jer vjeruje kako donosi nesreću.

Vrativši se u 1985., Marty i Doc ubrzo shvaćaju kako se njihovo vrijeme misteriozno promijenilo. Hill Valley je poharan, u njemu vladaju kriminal i nered. Biff je postao bogat i moćan čovjek. Oženio se Martyjevom majkom, Lorraine, koja je postala alkoholičarka te se po Biffovim naredbama podvrgava plastičnim operacijama. Doc je zatvoren u umobolnicu, a Martyjev otac George je ubijen 1973. Doc pronalazi torbu sa sportskim almanahom i shvaća da je stari Biff dao mladom Biffu almanah negdje u prošlosti, promijenivši mu budućnost. Marty se suprotstavlja Biffu kako bi otkrio kad je i gdje dobio almanah. Otkriva da se to dogodilo 12. studenog 1955., istog dana kada je Marty putovao natrag u 1985.

Trčeći na krov, pokvareni Biff ruga se Martyju spominjući da je on taj koji je ubio njegova oca. Marty, glumeći ogorčenost, 'skače' s krova. Doc ga hvata u lebdećem De Loreanu i nokautira Biffa vratima auta. Marty kaže Docu da neće vjerovati da se ponovno moraju vratiti u 1955., a Doc odgovara: "Ne vjerujem!" Njih dvojica vrćaju se u 1955. Marty, prerušen, ugleda kako Biff iz 2015. daje tinejdžeru Biffu sportski almanah. Marty ostaje zarobljen u Biffovoj garaži, a spasiti ga može samo Doc ili Biff ako se vrati po auto.

Biff kreće na ples u svom svježe opranom autu, dok se Marty uspijeva voziti zajedno s njim na lebdećoj dasci držeći se za auto i pokušava uzeti almanah. Marty konačno uzima almanah, a Doc ga spašava da ga ne pregazi Biff. Biff se ponovno zabija u kamion pun umjetnog gnojiva. Dok počinje oluja s kojom je završio prvi film, Marty spaljuje almanah i tako popravlja budućnost. Doc pokušava popraviti neispravni brojčanik u De Loreanu kako bi se vratio u 1985., ali on pokazuje 1. siječanj 1885. Dok Doc pokušava spustiti auto na zemlju, grom pogađa De Lorean, što ih vraća natrag u 1885. Nekoliko sekundi poslije pojavljuje se dostavljač Western Uniona s pismom. Pismo je preporučeno da se preda Martyju "na tom mjestu, u minutu, 12. studenog 1955.". Marty otvara pismo i shvaća da je pismo napisao Doc, koji se zaglavio u 1885. godini. Marty pokušava pronaći Doca iz 1955., koji je upravo uspio poslati drugog Martyja natrag u budućnost u prvom filmu. Kad je shvatio da se Marty vratio iz budućnosti, Doc pada u nesvijest, a slika nestaje uz riječi "Nastavit će se..."


screen.pngBack-to-the-Future-II-1989-720p-Br-Rip-x264-YIFY-mp4.jpg

Download.png
 

Prilozi

 • Back to the Future Part II (1989).torrent
  14,5 KB · Pregleda: 2
 • Prevod.zip
  34,1 KB · Pregleda: 1
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Back to the Future III (1990) [720p]


screen.pngicZudMI.png
info.pngev8qd6sohy.pngPovratak u budućnost III deo (engl. Back to the Future Part III) je američki film iz 1990. i treći nastavak filmske trilogije Povratak u budućnost. Poslednji nastavak prati avanture Martija Mekflaja i doktora Emeta Brauna koji zbog posledice kvara na vremeplovu završavaju na Divljem Zapadu iz 1885. godine

Marti Mek Flaj dobija pismo staro 70 godina od svog prijatelja pronalazača, Doka Brauna, koji mu piše da se vratio u prošlost za ceo vek i da živi relativno mirno na starom zapadu. Dok Braun otkriva da je sakrio svoj DeLorean auto/vremensku mašinu u napuštenom rudniku izvan grada. Nakon što Marti okrije da je Dok ubijen ubrzo nakon tog pisma, on odlučuje da pronađe auto, otputuje u prošlost i upozori Doka o tome da će biti ubijen. Dok koji se u međuvremenu zaljubio u jednu ženu iz tog mesta, shvata da ne može da se krije u prošlosti i beži od problema koje je izazvao svojim putovanjem kroz vreme u prethodne dve avanture. On nerado odlučuje da se vrati u sadašnjost sa Martijem, ali prvo moraju da pronađu način kako da obezbede gorivo za DeLorean.
screen.pngBack-to-the-Future-III-1990-720p-Br-Rip-x264-YIFY-mp4.jpg

Download.png
 

Prilozi

 • Back to the Future Part III (1990).torrent
  14,5 KB · Pregleda: 2
 • Prevod.zip
  34,4 KB · Pregleda: 1
Poslednja izmena:
Top