Šta je novo?

Auto koji štiti pešake - "volvo S60" (video)

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Auto koji štiti pešake - "volvo S60" (video)


"Volvo" će uskoro predstaviti "S60", prvi automobil koji je opremljen revolucionarnim sistemom za zaštitu pešaka - Pedestrian Detection, koji je povezan na automatsku kočnicu.

v161369p0.jpg


U kompaniji "Volvo" ističu da je Pedestrian Detection & Avoidance tehnologija u potpunosti revolucionarna, a omogućuje izbegavanja sudara sa pešakom pri brzinama do 35 kilometara na čas.

Sistem se oglašava zvučnim signalom u kombinaciji sa jakim svetlom na displeju kontrolnog menija i na taj način obaveštava vozača o pešaku koji se nalazi ispred vozila. Istovremeno, sistem kočnica se automatski aktivira ukoliko vozač ne reaguje na vreme.

"Volvo S60" je prvi model ovog proizvođača koji ima 2.0 litarski GDTi motor sa direktnim ubrizgavanjem koji koristi benzin. Drugi model motora koji će se pojaviti u ovoj seriji "volvoa" jeste T6, trolitarski šestocilindraš.

[YOUTUBE]I4EY9_mOvO8[/YOUTUBE]

Kada je stajling u pitanju, automobil se opisuje kao moderan i aerodinamičan. Bočne strane su zaobljenije, a krov je gladak. Unutrašnjost je moderna, a posebno pažnju privlači infotejment sistem.

"Volvo S60" će svoju premijeru doživeti na Salonu automobila u Ženevi, koji počinje 2. marta.


Izvor: Mondo
 
Top