Šta je novo?

Aston Martin V8 Vantage S

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Aston Martin V8 Vantage S
Autor: Slobodan Jeveričić
Izvor: nacionalnaklasa.com
, 27 January 2011


Aston_Martin-V8_Vantage_S_2012_photo_02.jpg

Aston Martin proširuje paletu Vantage modela novom V8 Vantage S verzijom, koja poseduje mnoštvo novih karakteristika namenjenih vozačima i dizajniranih tako da usavrše i podignu dinamiku standardnih Vantage modela na viši nivo.
V8 Vantage S model ima 4,7 litarski V8 benzinski motor koji je projektovan da isporuči najveću snagu od 430 KS pri 7300 o/min i obrtni moment od 490 Nm na 5000 o/min. Za njega je specijalno razvijen novi sistem prenosa sa menjačem Sportshift II sa sedam kratkih odnosa, tako da isporuči najviše snage i intezivno angažuje samog vozača.
Aston_Martin-V8_Vantage_S_2012_photo_01.jpg
Aston_Martin-V8_Vantage_S_2012_photo_04.jpg

Ugrađeni su prednji kočioni diskovi većeg prečnika sa novim 6-klipnim čeljustima. Nove su opruge i amortizeri, ali je i širi trag zadnjih točkova zbog revizije same šasije. Nova dinamička kontrola stabilnosti (DSC) specifično je podešena za Vantage S, zajedno sa novim kočionim modulom i obezbeđuje karakteristike kao što je asistencija hidraulične kočnice (HBA), koja pruža pomoć u vanrednim situacijama kod kočenja, kao i pomoć pri kretanju uzbrdo (HSA). Nove gume su razvijene u saradnji sa Bridgestone-om i treba da optimizuju auto i povećaju osećaj dinamičnosti pri vožnji.
Aston_Martin-V8_Vantage_S_2012_photo_05.jpg
Aston_Martin-V8_Vantage_S_2012_photo_08.jpg
Novi automatizovani manuelni menjač sa sedam brzina, Sportshift II, omogućava izuzetno brzu promenu brzina, 20% bržu nego prethodna generacija istog menjača. On dozvoljava kraće i dobro pozicionirane odnose brzina, i time bolje koristi obrtni moment kako bi omogućio bolje performanse i poboljšani sportski osećaj. Svojstvena prednost jedinstvenog sistema kvačila smanjuje kompleksnost i značajno težinu nad ovim dvostrukim kvačilom kao rešenjem. Sportshift II omogućava vozaču da preuzme povećan nivo kontrole modulacijom pedale za gas, da bi se postigao željeni tip menjanja brzina.
Aston_Martin-V8_Vantage_S_2012_photo_09.jpg

Aston_Martin-V8_Vantage_S_2012_photo_06.jpg
Aston_Martin-V8_Vantage_S_2012_photo_07.jpg
Kao i na svakom Aston Martinu, Vantage S koristi svoj novi izduvni prigušivač sa jedinstvenim zvukom i bajpas mapom ventila, stvarajući veoma karakterističan i veoma vokalni zvuk celokupnog izduvnog sistema. Sa prednje strane je nova maska i novi niži prednji branik koji se završava na savršeno poravnatoj osnovi od karbonskih vlakana, omogućavajući veći dotok vazduha za "ishranu" motora i hlađenje prednjih kočnica.
Aston_Martin-V8_Vantage_S_2012_photo_0c.jpg
Nove stilizovane 19" V-felne su dostupne kao standardne, dok opcione 10-perjane lagane čelične felne smanjuju masu vozila bez problema. Novi zadnji branik i pragovi sa strane optički proširuju siluetu samog automobila.
 
Poslednja izmena od urednika:
Top