Šta je novo?

Apsolutni trend - Ženski sakoi u kombinaciji s pantalonama

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.063
Apsolutni trend - Ženski sakoi u kombinaciji s pantalonama

Press 06.04.2010 08:56Sofisticirani ženski sakoi u kombinaciji s pantalonama ove sezone su apsolutni trend. Ženska/muška odela predstavili su gotovo svi dizajneri i modne kuće, od Ralfa Lorena, preko Žil Sander, do Stele Makartni

Muško odelo za žene ponovo je u trendu. Nakon što je gotovo celu deceniju bilo u drugom planu, klasične linije sofisticiranih ženskih sakoa s pantalonama ove sezone opet su apsolutni trend. Ženska/muška odela predstavili su gotovo svi dizajneri i modne kuće, od Ralfa Lorena, preko Žil Sander, do Stele Makartni.

Zaposlena devojka

Na prelazu decenija, većina žena je u svojoj garderobi imala tek klasično crno odelo s pantalonama kao sigurnu opciju za svaku priliku. Sada se nudi ceo spektar raznih varijacija na temu, a gotovo svaki dizajner se potrudio da nađe mesto za odelo u svojoj kolekciji. Modeli su razni, od odela u stilu Melani Grifit u „Zaposlenoj devojci", do onih mekih linija poput svilenih „kloe" odela u pidžama stilu, dvobojnih odela Kristofera Kanea ili pak seksi ženstvenih odela kakve nude YSL i Stela Makartni.
Odelo je omiljeno i u kolekciji Ralfa Lorena, koji predlaže varijantu s dvoredim visoko kopčanim sakoom, ali i trodelno odelo od izbledelog trapera. „MaksMara", „Sportmaks" i Žil Sander nude nežniju verziju ženskog muškog odela. Žil Sander tako predlaže ležerno šik laneno odelo naglašenog struka, a u liniji Uniklo odela ukrašava epoletama i velikim našivenim džepovima. Dries van Noten je za svoja odela izabrao uzorke čije se boje međusobno „tuku", a Selin predlaže dvobojna svilena odela u kombinaciji ljubičastih pantalona i sakoa u boji kože.

Pravila za nošenje

Prilikom nošenja ovih odela morate da poštujete i neka pravila, kako ne biste delovale smešno. Uske pantalone cigaret kroja nose se na visoke potpetice, a dužina pantalona trebalo bi da doseže malo iznad članaka, tako da oni ostanu vidljivi. Sako bi trebalo da bude širi, naglašenih ramena.Kratki sakoi izgledaju najbolje sa širokim pantalonama, a čipkaste i bluze od svile omekšaće formalnost odela, a sportskim ćete ih učiniti ako se nose u kombinaciji jednostavnim T-shirtom.
Što se boja tiče - boja slonovače, bele kafe, kaki ili golubije siva najbolji su izbor boja za proleće. Za alternativniji izgled kombinujte pantalone i sako neusklađenih boja i/ili uzoraka.
Kada su u pitanju modni dodaci - nemojte štedeti! Uložite u dobar kaiš koji ćete zakopčati preko sakoa, a velika pismo torbica vašem će odelu dati glamurozniji izgled za večernje izlaske. Ženska odela muškog kroja odlično pristaju uz klasične „muške" cipele, tzv. brogues, a možete da ih kombinujete i uz malo čvršće baletanke. 
Top