Šta je novo?

Apatin: Bahata sestra nije htela da primi bolesnu devojčicu

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.069
Igor i Milijana Vejin, roditelji Elene koja ima godinu u po, ostali su u šoku kada je na odeljenju pedijatrije u Domu zdravlja u Apatinu medicinska sestra Milka Marjanović odbila da primi bolesno dete na pregled.

93457_vojbeba01pedijatrija-milijana-vejin-sa-cerkom-elenomap_f.jpg


Pošto je devojčica imala temperaturu od 38,5 stepeni, Vejinovi su mezimicu odveli u Hitnu pomoć gde ju je primio dr Dušan Cerenić i prepisao lekove za snižavanje temperature. Vejinovi su potom dete odveli kod privatnog lekara u Sombor.

- Srećni smo što se sve dobro završilo. Ne smemo ni da pomislimo šta bi se dogodilo da je za spas deteta bio važan svaki minut. Šta će se sutra dogoditi ako neko dete dovedu sa ozbiljnim komplikacijama, a medicinska sestra ne dopusti da stigne do lekara - pita se Igor Vejin, otac deteta.Njegova supruga Milijana opisuje pakao kroz koji je prošla u nekoliko minuta. Prvo je bila šokirana kada ju je suprug pozvao na radno mesto i rekao da malena Elena ima visoku temperaturu. Otrčala je sa posla i otišla u Dom zdravlja, ali su joj rekli da se knjižice za popodnevne preglede predaju u sedam ujutro.
- Zamolila sam doktorku Vesnu Kuriđu, pedijatra, da pregleda Elenu. Ljubazno mi je rekla da dođemo posle 17 časova kada je manja gužva. Stigla sam na odeljenje pedijatrije oko 18 sati. Pokušala sam da predam knjižicu i sačekam red, ali medicinska sestra nije htela da me sasluša niti da uzme knjižicu - priča Milijana.

Majku je najviše pogodilo to što medicinska sestra na šalteru nije želela da je sasluša, a imala je vremena da ćaska sa koleginicom. Kada joj je rekla da će se žaliti na njeno ponašanje, samo je odbrusila: “Slobodno se žali”.

- U tom trenutku nisam mogla da zaustavim suze i izletela sam sa detetom u naručju iz čekaonice - dodaje Milijana.

Na odeljenju pedijatrije, sledećeg dana, potražili smo medicinsku sestru Marjanović. Objasnila nam je da se držala pravila i da “nije učinila ništa što nije u skladu sa propisima”.

- Nisam želela da se prepirem. Roditelji su doveli dete posle 17 časova. Pošto je bila velika gužva, nisam mogla da primim knjižicu - rekla je Marjanovićeva.

Roditelji su ceo slučaj pokušali da ispričaju Nataši Baždar, zaštitnici pacijenata u Domu zdravlja, ali je ona bila službeno odsutna. Zaposleni su im rekli da primedbe mogu da ubace u kutiju za žalbe i pohvale u upravnoj zgradi Doma zdravlja.

Vejin: Pozvala me je dr Kuriđa
- Razumem da je bila velika gužva u čekaonici, ali ništa nisam želela preko reda i bila sam spremna da čekam. Poštujem tuđe radno vreme, ali dr Kuriđa mi je rekla da mogu da dođem. Medicinska sestra se isprečila kao da sam želela da isterujem lični hir, a ne da spasavam dete čija je glavica gorela od visoke temperature. Ne želim da se ovo bilo kome ponovi - kaže Milijana Vejin.Izvor:Blic
 
Top