Šta je novo?

Anketa Infostuda: Česte ljubavne veze na poslu

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Anketa Infostuda: Česte ljubavne veze na poslu
02.09.2009. 11:19

zaposleni-vr.jpg


Anketa internet portala Infostud pokazuje da je svaki drugi ispitanik bio ili još jeste u ljubavnoj vezi sa kolegom ili koleginicom sa posla.

Istraživanje je pokazalo da više od 15 odsto ovakvih veza bude pretvoreno u dugotrajnu vezu ili brak. Spremnost za počinjanje veze na poslu više su pokazali ljudi na pozicijama višeg menadžmenta, dok su na takav potez najmanje bili spremni pripravnici, odnosno oni na početnim pozicijama, navodi se u saopštenju.
Pri upuštanju u vezu, ispitanici su se najčešće odlučivali za vezu sa kolegom na istom hijerarhijskom nivou, a ređe sa osobom koja im je nadređena.
Infostud je rezultate svog istraživanja uporedio sa ranijim istraživanjima u regionu koja pokazuju da su ljubavne veze na poslu sve učestalije i izdvojio anketu hrvatskog portala Moj-posao.net čiji su rezultati isti kao i u Srbiji.
Svaki drugi građanin Srbije i Hrvatske imao je neki oblik veze na poslu, dok su građani Bosne i Hercegovine bili manje skloni takvim vezama, pa je tek svaki treći zaposleni imao poslovnu romansu.
Gotovo 90 odsto zaposlenih, koji su učestvovali u ovom istraživanju, navodi da ljubavne veze između zaposlenih u njihovim kompanijama nisu zabranjene ili da nisu sigurni da li su zabranjene, ali svaka deseta firma ipak ne dozvoljava upuštanje u ljubavnu vezu sa kolegom.
Poslodavci u većini slučajeva nemaju stav o ljubavnim vezama unutar firme i ne bi uradili ništa posebno ukoliko bi saznali da postoji ljubavna veza između kolega.
Negativne posledice veze na poslu osetilo je tek 10 odsto anketiranih, koji su po otkrivanju njihove veze dali ili dobili otkaz, odnosno teže napredovali ili dobili premeštaj, navodi se u saopštenju Infostuda.

Izvor: Blic
 
Top