Anesteziolog ismevao pacijenta ne sluteći da se sve snima

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.550
Anesteziolog ismevao pacijenta ne sluteći da se sve snima
Pacijent iz Virdžinije uključio je diktafon tokom kolonoskopije kako ne bi zaboravio savete u vezi sa terapijom koje je trebalo da dobije od lekara: Međutim, zaboravio je da prekine snimanje. Evo šta je diktafon zabeležio...

IZVOR: B92


Foto: Thinkstock
Anestezija je počela da deluje, pacijent je ostao bez svesti, a diktafon je nastavio da snima razgovor lekara tokom cele procedure.

Na putu kući muškarac je saznao da je anesteziolog Tifani Ingam na početku pregleda izjavila da bi “volela da ga udari u lice kako bi postao malo veći muškarac”.

Ona je zatim upozorila lekare na to da pacijent ima neki osip na polnom organu koji je u šali nazvala “tuberkulozom penisa”. “Čovek bi od ovoga mogao da dobije sifilis na ruci”, rekla je Ingam. Samo taj komentar koštao ju je 50.000 dolara kada je slučaj kasnije dospeo na sud.

Pacijenta je nastavila da vređa nazivajući ga “velikim šonjom” i “retardom”, izjavila da će u njegovom kartonu napisati da ima hemoroide iako ih nije imao, i počela da ismeva njegovu muškost navodeći da poznaje homoseksualce koji imaju veći polni organ od njega, piše “Courthouse News Service”.

Slučaj je izazvao veliki interes medija, a 42-godišnja Tifani Ingam ubrzo je otpuštena. Ona je odbila da da izjavu za medije.

Muškarac, koji je insistirao na tome da ostane neimenovan, nakon sudskog spora dobio je 500.000 dolara odštete.
 
Top