Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
LOA%20003.jpg

anastacia-7.jpg


Anastacia (rođena kao Anastacia Lyn Newkirk 17. septembra 1973.) je poznata američka pjevačica i kantautor. Iako je relativno slavna u Evropi, Južnoj Americi, Aziji i Africi, u svojoj domovini nije ni izbliza tako poznata. Često je zovu mala dama sa jakim glasom jer je visoka samo 160 cm. Također je poznata i po svojim naočalama, mada ih je nakon operacije 2005. prestala nositi. Osvojila je brojne nagrade, između ostalih i MTV Europe Music Awards i njemački ECHO.
Pop diva djetinjstvo je provela u Chicagu, a u tinejdžerskim godinama se preselila u New York. Odrasla je u umjetničkoj obitelji – otac pjevač, majka glumica. Već u 13 godini su joj dijagnosticirali kronočnu bolest probavnog sustava (Chronova bolest), koja je na njezinom životnom putu ni najmanje nije sputavala. Razvila je karijeru kao plesačica pojavivši se na Club MTV i u video spotovima «Everybody Get Up» i «Twist and Shout» od Salt-N-Pepa. 1999. bila je finalist u natjecanju talenata u MTV emisiji The Cut čime je privukla pažnju diskografskih kuća. Potpisala je ugovor sa Daylight, podetiketom Sony Music Epic Records i snimila debi album «Not That Kind», koji je 2000. objavljen izvan Amerike. Rezultat toga bio je veliki uspjeh: album je dospio na Top Ten ljestvicu u osam europskih i dalekoistočnih zemalja uz nakladu veću od dva milijuna primjeraka. Kod kuće je singl «I'm Outta Love» postao dance hit utirući tako put revidiranom izdanju «Not That Kind» koje će u Americi biti objavljeno u ožujku 2001.
U Americi je debitirala albumom «Freak of Nature» izdat 2001. godine i on je učvrstio njezin zvjezdani staus, a prodaja njezinih albuma dosegla je brojku od preko 15 milijuna primjeraka. Pridružila se Mary J. Blige, Cher, Shakiri i drugima za VH1 petu godišnjicu na Divas Live nastupu u svibnju 2002.
2002. godine je pjevala “Boom” – službenu himnu Svjetskog nogometnog prvenstva.
Osvojila je brojne zlatne i platinaste ploće po cijelom svijetu, nastupala uz imena poput Eltona Johna, Jamirouquaia, Luciano Pavarottija, a prošle godine je sa Celine Dion izvela pjesmu “You Shook Me All Night Long” na koncertu “VHS1 Divas Live” u Las Vegasu. Prije operacije snimila je “Love Is A Crime” za Chicago soundtrack. i borba sa tumorom nakratko je usporila njezinu karijeru, no samo 6 mjeseci nakon operacije Anastacia se vratila svojoj ljubavi – glazbi, poručujući kako je rođeni borac: “Bolest se može dogoditi svakome od nas. Cijenite ono što je dobro u vašem životu. Odrecite se skupih večere i radije platite pregled Mamografije”.

Diskografija:

Albumi

Not That Kind (2000)
Freak of Nature (2001)
Anastacia (2004)
Pieces of a Dream (2005)
2008: Heavy Rotation

Compilations

2005: Pieces of a Dream

DVDs

2002: The Video Collection
2006: Live at Last


Izvor:wikipedija
 
Poslednja izmena od urednika:
Top