Šta je novo?

Ana Sofrenović i Nebojša Glogovac u crnogorskom filmu

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ana Sofrenović i Nebojša Glogovac u crnogorskom filmu
Izvor:
Blic.rs


Crnogorski reditelj Nikola Vukčević završio je prvu fazu snimanja igranog filma "Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa", u kojem igraju i srpski glumci Ana Sofrenović i Nebojša Glogovac.

Kako je objavila producentska kuća "Galileo production" iz Podgorice, reč je o zimskoj etapi filma koji se dešava u dva vremenska intervala (devedesete godine i sadašnjost) i u dva godišnja doba - zima i leto.

Uz regionalnu glumačku podelu, u kojoj su i Emir Hadžihafisbegović, Momčilo Otašević, Branka Stanić, Branimir Popović i drugi, igraju i nove nade sa akademije na Cetinju.


Scenario koji su napisali Vukčević i dramska autorka Milica Piletić, po motivima drame "Instant" srpskog pisca i reditelja Đorđa Milosavljevića, donosi priču o Titogradu iz nedavne prošlosti i Podgorici iz sadašnjosti, o porodici i odrastanju, mladim ljudima i njihovim intimnim istorijama, o vrednostima koje ne prolaze.

Predstava "Instant seksualno vaspitanje" bila je vrlo popularna pre nekoliko sezona u Beogradu, na Večernjoj sceni pozorišta "Boško Buha", a Vukčević je taj komad sa uspehom režirao u Gradskom pozorištu Podgorica.

Očekuje se da će film biti gotov do kraja 2012. godine. Upravo je počela montaža prve faze, koja čini oko 40 odsto filma, a prikazuje prošlost jedne porodice, početkom 90-ih godina 20. veka i to u zimskom periodu. U planu je da se deo filma koji je smešten u sadašnjost snima u kasno proleće.

Prema scenariju, Stanko (30) treba da ubije čoveka, po prvi put, a istog dana njegov mladji brat Vojo (16) treba da vodi ljubav, prvi put. Njihovi putevi će se ukrstiti na neobičan način, ono što se u startu čini lakim ili teškim pokazaće svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos će biti preispitan.

Vukčević ističe da se poslednjih 20 godina na Balkanu konstantno događa istorija: ratovi, pučevi, štrajkovi, osiguranje egzistencije, obrnut sistem vrednosti, dok u senci svega toga marginalizovano protiču lične, intimne istorije mladih - prvi poljupci, odrastanje i emocionalno sazrevanje.

Tema je i porodica i ono što od nje nastaje u vremenu rastakanja, kaže reditelj, najavljujući da će film balansirati između tvrdog dramskog stila i komičnih elemenata, uz niz lokalnih specifičnosti koji u sebi sadrže i duh univerzalnog.

U filmu je zastupljena i poznata pesma s početka 90-ih godina "Ne brini" beogradske grupe "U škripcu".

Reditelj Nikola Vukčević poznat je po svom prvom igranom filmu "Pogled sa Ajfelovog tornja", takođe u izvršnoj produkciji Ivana Đurovića. Taj film je sa skromnim budžetom ostvario značajan uspeh, okupio glumačku ekipu iz regiona i bio prikazan na 30-ak međunarodnih festivala i smotri.

 
Top