Šta je novo?

AMSS: Oprez zbog snega i poledice

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.538
AMSS: Oprez zbog snega i poledice

BetaVozače na putevima u Srbiji očekuju zimski uslovi vožnje sa snegom i poledicom, pa je neophodna oprezna vožnja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Sneg pada na širem području Beograda, Sremske Mitrovice, Loznice i Novog Sada dok ledene kiše ima na teritoriji Požege.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda kiša će se usled niskih temperatura pri tlu lediti uglavnom u nižim predelima zapadne i centralne Srbije.

Na putevima ka zimskim turističkim centrima na kolovozu ima utabanog snega, a kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na svim prilazima Kopaoniku, Goču i Sjenici.

Po ovakvim vremenskim uslovima neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće odstojanje izmedju vozila, jer je zaustavni put duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća, dodaje se u saopštenju.

"Potrebno je izbegavti nagla skretanja kao i nagla ubrzanja i iznenadna kočenja. Vozači su dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, a van naseljenog mesta, obavezno moraju da imaju i lanace u prtljažniku", podsećaju iz AMSS-a.
 
Top