Amerika kriva za Čavesov rak?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Amerika kriva za Čavesov rak?
[/h] Izvor: Tanjug

Karakas -- Predsednik Venecuele Ugo Čaves postavio je pitanje da li je Amerika razvila tajno oružije kojim je moguće izazvati kancer.

928830324efc220defab6175178173_368x240.jpg

(Foto: Beta)
On se takođe pita i da li je ono upotrebljeno na levičarskim liderima u Južnoj Americi.
"Da li bi bilo čudno da je Amerika razvila tehnologiju kojom može izazvati rak i da mi ništa o tome ne znamo", pitao je Čaves u govoru održanom u vojnoj bazi, preneo je BBC.
Predsednik Venecuele podvrgnut je medicinskom tretmanu početkom godine kada mu je dijagnostikovan rak, a do njegovog "glasnog razmisljanja o problemu" došlo je dan nakon što je rak tiroidne žlezde konstatovan kod levičarske predsednice Argentine Kristine Kirhner.

"Mi ćemo živeti i pobedićemo rak", poručio je argentinskoj predsednici Čaves, prenose agencije.

Predsednica Argentine Kristina Fernandez de Kirhner (58) obolela je od raka tiroidne žlezde i biće podvrgnuta hirurškoj intervenciji 4. januara a predsednička ovlašćenja preneće na svog zamenika na 20 dana.

Uz lidere Venecuele i Argentine, kancer je dijagnostifikovan i kod predsednika Paragvaja Fernando Lugoa, Brazila Dilme Rusev kao i njenog prethodnika Lula da Silve, naveo je BBC.

Ugo Čaves u više navrata optužio je vladu u Beloj kući da planira njegovo ubistvo ili smenu sa vlasti.

Energična predsednica Argentine nakon dijagnostikovanja kancera a pre hirurške intervencije, izjavila je da će tražiti da bude počasni predsednik udruženja osoba koje su preživele rak.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
SAD osuđuje Čavesove opaske

[h=1]SAD osuđuje Čavesove opaske
[/h]B92

Vašington -- Administracija američkog predsednika Baraka Obame oštro je osudila opaske venecuelanskog predsednika da je Amerika kriva za "epidemiju" raka.

17380994224ee88aae93ace708526228_368x225.jpg

Foto, Beta
Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland juče je ocenila da su Čavesovi komentari "užasni i vredni osude", prenele su agencije.
Govoreći u sredu u venecuelanskoj vojnoj bazi, Čaves je rekao: "Ne bi me čudilo da su Amerikanci razvili tehnologiju kojom mogu da izazovu rak a da mi o tome ništa ne znamo", dodajući da je veoma čudno to što se on i lideri Argentine, Brazila i Paragvaja bore sa kancerom.

Čaves odavno sumnja da američka vlada kuje zaveru kako bi ga zbacila sa vlasti, a u sredu je otišao dosta daleko sa svojim komentarima, iako nije imao nijedan dokaz kojim bi ih potkrepio, prenose agencije.

Venecuelanski predsednik je takodje izrazio solidarnost sa argentinskom liderkom Kristinom Fernandes de Kirhner, čija je kancelarija ove nedelje objavila da je ona obolela od raka štitne žlezde.

Pored predsednika Venecuele i predsednice Argentine, u poslednjih nekoliko godina rak je dijagnostikovan i kod brazilske predsednice Dilme Rusef, njenog prethodnika Lule da Silve i predsednika Paragvaja Fernanda Lugoa.

Učlanjen(a)
30.12.2011
Poruka
2
па где има дима има и ватре-мада са техничке стране гледано,чавез нема доказа за то :boredom:

Natrag