Šta je novo?

Ambasadorka Meri Vorlik farbala klupe na Kalemegdanu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.084
Uspešno održana akcija "Naš Beograd"


Ambasadorka Meri Vorlik farbala klupe na KalemegdanuIzvor: Blic M.J. | 11. 06. 2011. - 15:18h

Treća akcija "Naš Beograd" u organizacija Foruma poslovnih lidera (FPL) okupila je oko 700 volontera iz međunarodnih i domaćih kompanija koji su na 10 lokacija u gradu uređivali parkove i družili se decom iz marginalizovanih grupa.

149632_bgkalemengdan1-foto-fonet_hf.jpg

Ambadorka Vorlik učestvovala u akciji


Zaposleni iz dvadesetak međunarodnih i domaćih kompanija volonterskim radom danas su pomagali najugroženijim sugrađanima. Više stotina bankara, farmaceuta, zaposlenih u proizvodnji čelika, cementa i drugim industrijama, bez obzira na poziciju u kompaniji, volontirali su na deset lokacija u gradu. Na Kalemegdanu je oko 150 volontera akcije "Naš Beograd" farbalo klupe, a njima se pridružila i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.
- Ovo je sjajan projekat i drago mi je da ja i moje kolege možemo da učestvujemo u njemu. Oko 700 ljudi se odazvalo akciji, a to je veoma važno, zato što postoji osećaj za društveno koristan rad koji će nekome ulepšati život. Složni volonteri su za malo vremena uradili veliki posao i to je odličan primer - rekla je ambasadorka Vorlik za "Blic".

Forum poslovnih lidera akciju je organizovao na 10 lokacija u gradu, između ostalog u OŠ "Dušan Dugalić" specijalnoj školi za decu ometnu u razvoju, u Domu za decu bez roditeljskog staranja "Jovan Jovanović Zmaj" i Društvo za pomoć MNRO Stari grad "Živimo zajedno".

149631_bgkalemengdan2-foto-fonet_ig.jpg

Volonteri farbali klupe ispred paviljona "Cvjeta Zuzorić" na Kalemegdanu


- Ovo je treća godina kako organizujemo akciju i svake godine sve je više učesnika. Ove godine naš rad sastojao se u uređivanju parkova i druženju sa decom iz marginalizovanih grupa. Građani su pozitivno reagovali na našu akciju, a na Kalemegdanu su nam se neki od njih pridružili u farbanju klupa - rekao je Nemanja Brković, član upravnog odbora FPL-a.
On je dodao da će se narednih godina FPL potruditi da ovu akciju proširi i na druge gradove u Srbiji.
 
Top