Alkohol, drogu i seks ipak ne konzumirati zajedno?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
Alkohol, drogu i seks ipak ne konzumirati zajedno?

FoNet 02.08.2010 12:41

Ispijanje boce vina može izgledati kao najbolji recept za početak romantične veze, ali tada se veče ne mora odvijati kako je planirano.

Ekipa naučnika prestižnog univerziteta Konkordija u Montrealu analizirala je uticaj široke game droga, uključujući i alkohol, na seksualne odnose. Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu Hormoni i ponašanje, zaista upozoravaju.

Definitivno su pokazali da, uprkos našim dosadašnjim unapred stvorenim mišljenjima, korišćenje mnogih "rekreativnih droga" može izazvati gubljenje zainteresovanosti za ljubavne veze i seksualne odnose.

"Analizirali smo podatke iz više od sto različitih studija, uključujući rezultate naših sopstvenih testova, da bismo sistematski istražili uticaje droga na seksualne odnose. Takođe smo istražili i afrodizijačko delovanje nekih od tih supstanci", izjavio je za časopis Sajens (
Science)profesor psihologije sa Konkordije dr Džejms Pfaus.

U opsežnoj i dalekosežnoj studiji pokazano je da "droge, alkohol i seks nisu dobra mešavina niti predstavljaju globalni ljubavni napitak".

Profesor Pfaus i njegovi saradnici iz Centra za istraživanje neurobiologije ponašanja godinama su ispitivali uticaj afrodizijaka na seksualne odnose koristeći ogledne životinje, jer "samo istraživanje na životinjama može obezbediti uvid u direktne uzroke i efekte kao i psihološke informacije".

Oni su sistematizovali efekte dve vrste droga: stimulanse, kao što su kofein i kokain i depresive poput morfijuma i alkohola. Iako većina od ovih droga umanjuje seksualne želje i "performanse", dobijeno je i nekoliko interesantnih rezultata:

- primena kokaina olakšavala je penilnu erekciju kod mužjaka miševa
- konzumiranje kofeina poboljšavalo je seksualne porive kod ženki i mužjaka miševa
- nizak nivo alkohola uklanjao je inhibitorne tendencije
- iako je visok nivo alkohola remetio pa i prekidao seksualne odnose, ovakav efekat vremenom je nestajao

"Seks i droge ponekad jedno drugom mogu da pomognu pod izvesnim uslovima, ali sasvim je jasno ustanovljeno da droge u najvećem broju slučajeva slabe seksualni nagon i gotovo onemogućavaju uspešne seksualne odnose", zaključio je profesor Pfaus.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
968
desilo mi se ove godine u aprilu posle mog rodjendana ... izasla sam sa drugaricama djuskale zezale se ... otisla sam do wc-a vratila se pila pice sve je bilo full... nikada se nisam napila ali te veceri mi se desilo nesto sto nikada nisam pomisljala da ce mi se desiti. Odjednom mi je bilo lose, nisam mogla da stojim na nogama,nisam imala snage nesvestica,znojila sam se drugarice su me nosile do kola ...nije mi se povracalo da bi me proslo za 20min ... svi mi kazu da mi je neko stavio drogu u martini i da je bio exer pogotovo ako je star izaziva takve simptome .... nikada mi nije bilo losije u zivotu i od tada slabije izlazim jako se bojim da mi to ne urade ponovo ili ne daj boze siluju ... sto mislim da je i planirano ...

Član
Učlanjen(a)
06.07.2009
Poruka
19
sex, droga i rokenrol - mislim da se ovim naslovom i pričom aludira na pomenutu frazu koja se pojavila krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih koja egzistira sve do danas među rokerima i pankerima širom svijeta. Ovo je potpuno upravu, čak i visoko - stimulativne droge poput ekstasija ne mogu dovesti do kvalitetnog seksualnog odnosa, konzumirajući ovu drogu (stimulans), tijelo je izloženo veoma jakoj fizičkoj aktivnosti i dovodi do naglog smanjenja tečnosti u organizmu i pretjeranog znojenja (usled čega često dolazi do otkazivanja vitalnih organa po život, mozga,srca, a često i bubrega, pluća i sl.). Zbog pretjeranog lučenja tečnosti i znojenja, velike temperature, par nije u stanju da vlaži - tako da je seks između dvije persone nemoguć. Ovo je samo jedan od primjera koje poznajem i utacaj droge na sex - tako da se u potpunosti slažem sa navedenim ...

GRK

Član
Učlanjen(a)
02.09.2009
Poruka
96
Alkohol, droga i seks nikada nisu išli zajedno. Žalosno je što se većina muškaraca hvata za čašu ili flašu da bi dokazali nekom da su velike muškarčine. No, možda dotični muškarci vide neko veće zadovoljstvo u tome nego u seksu. Meni je mnogo lepsi seks i društvo ženskih osoba od bilo kakvih droga i alkohola !!!

Poslednja izmena:
Natrag