Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
alice-russell-live-1.jpg


Alice Russell je Britanska soul pevačica,najznačajnija nova pevačka zvezda iz Velike Britanije posle pojave Amy Winehouse, umetnica koja je lansirala pojam novog soula.
Rodjena je 1975 godine u Framlingham,Suffolk, Engleska. Sa devet godina, sledeći očeve i sestrine muzičke stope, Allice uzima časove čela i peva u horu. Iako pod uticajem klasične muzike koju je izvodio njen otac organista, i njenim časovima pevanja, Alice je slušala crkvenu muziku i soul izviđače kao Stevie Wonder i Aretha Franklin koji su od početka uticali na njen stil pevanja. Na nju su takođe uticali i izvodjači kao Minnie Ripperton, Eva Cassidy, Chaka Khan i Jill Scott.
Njen rad sa Bah Sambom koji je snimljen pod producentskom kućom Estereo Recordings, ističe Alice i njen stil pevanja kao spajanje latinske muzike sa house zvukom, poletnog dzeza sa fankom, dok je njen materijal sa Kushtijem bio inspirisan više hip hop i soul muzikom. Njen debi album "Under the Munka Moon je izdat 2004 godine i on je bio spoj različitih singlova, remiksa i saradnji. Nakon toga izdaje "My Favorite Letters" izdat od nezavisnog izdavača Tru Thoughts, 2005 godine, koji je bio njen prvi debi album sa tekstopiscem, producentom, gitaristom i prijateljem Alx-om Cowan-om ( TM Juke). Njen treći izdati album Under the Munka Moon " 2006 godine, je sadržavao sve njene dotadašnje saradnje, remixe, i naslovne verzije pesama, uključujući i njenu popularnu interpretaciju The White Stripes' Seven Nation Army".
The ‘Alice Russell – Live in Paris’ DVD je takođe izašao 2006 godine i to je bio njen prvi DVD koji je takođe bio izdat od Tru Thought’s izdavačke kuće.
Alice i TM Juke su na turneji od 2006 godine, sa njihovim lično izabranim muzičarima, nastupajući po UK, Evropi, Australiji, US i drugim zemljama.

“Novo iskustvo, zastrašujuće i konačno uzbuđujuće”, počastio je laskavim komplimentom David Byrne pevačicu Alice Russell, posle saradnje na njegovom novom albumu “Here Lies Love”. Zaboravite na Amy Winehouse, Joss Stone, Duffy i Adele, dodaju američki kritičari. Russellova stvarno zvuči kao da je odrasla na ulicama Detroita, preko puta legendarne kuće Motown, a ne sa druge strane Atlantika, u dalekom Brajtonu. Očigledno su heroji njenog detinjstva - Stevie Wonder i Aretha Franklin - učinili svoje, a iskustva iz crkvenog hora, kratkog formalnog obrazovanja, i prvi snimci na albumima Bah Samba, Quantic i Kushti, usmerili su je ka otkriću sopstvenog umetničkog stila.
“Pot Of Gold” album iz 2008. godine doneo joj je konačno priznanje publike, a obrade “Crazy” (Gnarls Barkley) i “Seven Nation’s Army” (The White Stripes) globalnu slavu. Roy Ayers, The Roots, Lonnie Liston Smith i De La Soul poželeli su da sarađuju sa njom, a DJ Vadim, Mr Scruff, Shawn Lee i The Heavy da se poigravaju remiksima njenih pesama.

Albumi:

Under The Munka Moon (2004, Tru Thoughts)
My Favourite Letters (2005, Tru Thoughts)
Under The Munka Moon II (2006, Tru Thoughts)
Pot of Gold (2008, Six Degrees Records)
Pot of Gold (2009, Little Poppet)
Pot of Gold Remixes (2009, Little Poppet)


Izvor:wikipedija 
Poslednja izmena od urednika:
Top