Šta je novo?

Ako nećete u EU, nema ni penzija

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Pusić: Ako nećete u EU, nema ni penzija

Izvor:
Mondo.rsNe želim biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Evropsku uniju (EU) nećete dobiti penzije, jer one zavise od stabile ekonomije, rekla šefica hrvatske diplomatije.

v231051p0.jpg


Ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić bez ustezanja je objasnila javnosti šta je čeka ako se na predstojećem referendumu većina građana izjasni sa "ne u EU".

"Ne bih htela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti penziju. Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je, ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje", rekla je Pusić gostujući na radiju Antena Zagreb .

Ministarka je jednostavno objasnila sled događaja.

"Ako glasamo za neulazak u EU, te sedmice gubimo kreditni rejting. Što znači da nismo u mogućnosti vraćati svoje dugove. Penzije zavise od zdrave ekonomije. Ako ne možete vraćati dugove, rastu vam kamate. Stvari su vrlo jednostavne", rekla je Pusić.

Ona je rekla da je odnos građana Hrvatske koji žele ući u Evropsku uniju 60 odsto prema 30 oosto, a deset odsto je neodlučno.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Pusićevu već tužili?

Izvor:
B92.netZagreb -- Pokret "Za Hrvatsku-NE u EU" podneo je hrvatskom državnom tužiocu Mladenu Bajiću krivičnu prijavu protiv ministarke spoljnih Vesne Pusić zbog pretnji biračima.


42676_vesna-pusic_f.jpg


Taj pokret je saopštio da su prijavu protiv Pusićeve podneli na osnovu člana Krivičnog zakona koji se odnosi na povredu slobode odlučivanja birača sil om, ozbiljnom pretnjom, podmićivanjem ili na drugi protivzakonit način i koji se sankcioniše novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.Pokret je prijavu zasnovao na izjavi Pusićeve da "ako Hrvatska glasa za neulazak, te sedmice gubi kreditni rejting, što znači da nije u mogućnosti da vraća svoje dugove.

Penzije zavise od zdrave ekonomije. Ako ne možete da vraćate dugove, rastu vam kamate. Stvari su vrlo jednostavne", rekla je ona.
 
Top