Šta je novo?

Ako može sirotinja,može i policija

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zagreb: Ako može sirotinja parking da plaća,može i policija


Gradonačelnk Zagreba Milan Bandić doneo je odluku o ukidanju povlašhenog besplatnog parkiranja pojedinim državnim ustanovama i kao razlog naveo socijalnu pravednost u krizno vreme.


ZagrebParking_150507_IK_V.jpgNema više besplatnog parkiranja za oko 40 institucija, od policije i sudova do ministrastava i fakulteta, prenose hrvatski mediji detalje Bandićeve odluke u sklopu mera štednje.

"Odluka je doneta imajući u vidu brojne probleme u gradu i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo. Shodno tome, u redu je da i državne institucije počnu da plaćaju ekonomsku cenu parkiranje, kao što to već rade gradske", objasnila je zamenik gradonačelnika Jelena Pavicić Vukičević.

Novac od naplate, precizirano je, biće usmeren u blagajnu "Zagreb parkinga".

Iako se u odluci gradonačelnika spominju i političke partije, mediji srpskog suseda su proverom utvrdili da one "najjače" uredno plaćaju parking mesta.

Parking u Petrinjskoj ne plaća Policijska uprava zagrebačka, a prva na listi
neplatiša su ministarstva koja imaju i do 10 mesta na parkiralištima, a većina ih "ni kunu" ne daje u gradsku blagajnu.

"To je informacija koju bi mnogi da su na mom mestu prećutali, ali ja želim da se u ovim kriznim vremenima teret krize podeli. Ako parkiranje može da plaća i najveća sirotinja, onda će to raditi i državne institucije" poručio je Bandić.


Izvor:
Blic.rs
 
Top