Šta je novo?

Akcija sadnje drveća na Adi Huji

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Akcija sadnje drveća na Adi Huji[/h]Pokret Supernatural i Apatinska pivara pozvali su danas gradjane Beograda da se u ponedeljak, 26. novembra, pridruže akciji sadnje novih sadnica drveća u Supernatural parku na Adi Huji.


361282-ada-huja-foto-dusan-milenkovic-f.jpgKako je istaknuto u saopštenju, sadnja, koja počinje u 11.00 sati, predstavlja nastavak pošumljavanja u okviru projekta formiranja gradskog parka i zelene oaze na Dunavu.

Najavljeno je da će prve sadnice zajednički posaditi i ambasadori Sjedinjenih Američkih Država i Kanade Majkl Kirbi i Roman Vaščuk.

Supernatural je pokrenuo 2011. godine Projekat revitalizacije Ade Huje, kako bi se taj ekosistem oporavio i pretvorio u ekološki čisto stanište i obrazovno-kulturni centar Beograda.


Izvor:
24sata.rs
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Sadnice za Adu Huju, buduću oazu prirode i razonode[/h]Ambasador SAD Majkl Kirbi, ambasador Kanade Roman Vaščuk, Ilija Šetka direktor Apatinske pivare i Srđan Stanković osnivač pokreta Supernatural danas su zasadili 20 sadnica drveća i tako podržali nastavak projekta formiranja gradskog parka i zelene oaze na Adi Huji.


570549-ilija-setka-generalni-direktor-i-volonteri-apatinske-pivare-sade-brezu-na-adi-huji.jpgVolonteri Apatinske pivare sadili su nove sadnice zajedno sa članovima Supernatural pokreta i tako zaokružili prvu fazu pošumljavanja i formiranja zelene bašte površine od preko 1.000 kvadratnih metara sa više od 85 stabala ovog ugroženog ekosistema.

Zahvaljujući donaciji Apatinske pivare zasađene su petogodišnje sadnice belog jasena, javora, breze, lipe, platana i dr.

- Smatramo da je odgovoran odnos prema životnoj sredini sastavni deo našeg poslovanja i zato smo u različite projekte u lokalnim zajednicama do sada uložili preko 16 miliona evra. Verujemo da će revitalizacijom Ade Huje, neiskorišćeni zeleni kapacitet naše prestonice postati nova Ada Ciganlija Beograda - kaže Ilija Šetka.

Učestvujuci u akciji sađenja na poziv Apatinske pivare koja je deo američko – kanadske pivarske grupe ambasador SAD Majkl Kirbi se zahvalio Supernaturalu i Apatinskoj pivari.


570571-sadjenje-s-leva-srdjan-stankovic-ambasadori-majkl-kirbi-i-roman-vascuk-i-ilija-setka.jpgKanadski ambasador i ja smo ovde jer želimo da ohrabrimo korporativno društvenu odgovornost i pokažemo brigu o zajednici. Takođe, želim da se zahvalim Supernatural Parku, jer nam je pomogao da vratimo pluća Beogradu sađenjem drveća - kaže Kirbli.

Ambasador Kanade Roman Vaščuk kaže da mu je bilo zadovoljstvo da učestvuje u akciji koja će pomoći projekat revitalizacije Ade Huje.

- Sadnica javorovog drveta koju sam danas posadio na simboličan način predstavlja podsetnik na dugu istoriju saradnje i prijateljstva naše dve države koja se proteže na duže od jednog veka. Javorovo drvo i njegovo javorovo lišće koje će rasti na Adi Huji biće mali, ali vitalan i nadam se, dugovečan simbol povezanosti Kanade i Srbije - kaže Vaščuk.


Supernatural je u septembru 2011. pokrenuo projekat oporavka ekosistema Ade Huje. Od decembra 2011. do aprila 2012. godine, deponija je od zanemarenog i ekološki degradiranog prostora transformisana u jedinstvenu beogradsku oazu dostupnu građanima koju čine putevi za šetnju, zelene učionice, plastenik za gajenje biljaka i igrališta.


Izvor:
24sata.rs
 
Top