Šta je novo?

Agrokor odustao od Merkatora

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Agrokor odustao od Merkatora
Izvor:
Mondo.rsHrvatski koncern Agrokor saopštio je večeras da je povukao svoju neobavezujuću ponudu za kupovinu 52,1 odsto slovenačkog trgovačkog lanca Merkator.


v233299p0.jpgTa kompanija je navela da su zbog dugotrajnosti dosadašnjeg procesa ocenili da im nije garantovana mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uslovima.

"To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Merkator te smo stoga doneli odluku o povlačenju svoje ponude", naveo je hrvatski koncern.

U saopštenju se podseća da se Agrokor u oktobru prošle godine javio na javni konkurs za kupovinu 52,1 odsto akcija Poslovnog sistema Merkator d.d, koji je u ime konzorcijuma glavnih akcionara vodila ING banka.

Iako su izabrani za najboljeg ponuđača i počeli pregovore o uslovima akvizicije do danas nisu uspeli da dogovore zadovoljavajuće uslove.

Hrvatski mediji preneli su danas izjavu budućeg slovenačkog ministra privrede Radovana Žerjava koji je rekao da nije naklonjen prodaji Merkatora, da državi nije svejedno ko je vlasnik tog trgovačkog lanca, kao i da bi prodaja imala šire posledice za slovenačku privredu.
 
Top