Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
489
Adam Sendler

9 Septembar 1966, Brooklyn, New York, USA
Adam Sendler (Adam Sandler) rođen je 9. septembra 1966. godine u Njujorku. Poznati komičar je, međutim, odrastao u Mančesteru (američkom), gde se njegova devetočlana porodica preselila kada je imao tri godine.

Još u osnovnoj školi, bio je glavni zabavljač svog odeljenja, ali do sedamnaeste godine nije imao nikakvih ambicija da postane komičar. Tada ga brat nagovara da postane član lokalne komičke trupe, što Adam prihvata. Sa ovom trupom je imao puno pozorišnih nastupa po Americi.

Kraću pauzu pravi 1985. godine, kada odlazi da studira na Njujorškom univerzitetu. Posle diplomiranja, počinje ozbiljnije da se bavi komikom i dobija prve poslove u televizijskim šou i zabavnim emisijama. Godine 1989. dobija i prvu filmsku ulogu u filmu "Going Overboard".

Tokom devedesetih godina Sendler postaje jedan od najvećih komičara u Americi i jedan od vodećih glumaca u komedijama širom sveta. Prvu glavnu filmsku ulogu dobio je 1995. godine u filmu "Billy Madison". Uspešne uloge imao je u filmovima "Happy Gilmore", 1996. godine, "Wedding Singer" i "The Water Boy", 1998. godine, "Big Daddy", iz 1999. godine, i "Little Nicky", iz 2000. godine. Velike komercijalne uspehe postigao je filmovima sa poznatim holivudskim glumcima: Vinonom Rajder u "Mr. Deeds", Džekom Nikolsonom u "Anger Management" i Dru Berimor u njegovom najnovijem filmu "Prvih 50 poljubaca".

Sendler je izdao i svoj audio album sa velikim brojem viceva, skečeva i smešnih obrada pesama. Ovaj album je bio nominovan za nagradu Grammy.

Adam Sendler se verio sa dugogodišnjom devojkom Džeki Titon, u junu 2003. godine.


Slike:

adam_sandler.jpg


sandler.jpg
 
Top