Šta je novo?

A otkazi?!

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
A otkazi?!


Ni nedelju dana od otkrivanja afere sekretarica Skupština Srbije nije kaznila njene glavne aktere Branislavu Parezanović i vozača Gorana Jovića

Thumb_vozilapodpratnjomaudi.jpg


Beograd - Razmislite samo - da vas je šef uhvatio kako se službenim automobilom vozite do Zaječara da biste završili privatne poslove, a usput pregazite telo osobe poginule u saobraćajnoj nesreći, sve pozivajući se na poslanički imunitet koji nemate, koliko biste još sekundi proveli na poslu kojim se bavite?

Ova logika očigledno ne važi za Skupštinu Srbije, koja ni posle nedelju dana od izbijanja afere „sekretarica“ ne povlači konkretne poteze kako bi kaznila one koje mora da kazni. Ako ćemo pravo, sve manje od otkaza za Branislavu Parezanović, sekretaricu predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović, i skupštinskog vozača Gorana Jovića bilo bi nedovoljno.

Jović je bio za volanom službenog „audija“ 18. januara ove godine, kad je Parezanovićevu vraćao iz Zaječara, gde je regulisala obaveze na fakultetu. Tom prilikom vozač je prešao preko tela mladića poginulog u saobraćajki, a kad su ga pripadnici policije zaustavili, izdrao se na njih i pozvao na nepostojeći poslanički imunitet!

Da su otkazi jedina mera protiv bahatih i osionih državnih službenika, očigledno ne misli sekretar Skupštine Veljko Odalović. On je juče ponovio da su Parezanovićeva i Jović zasad samo suspendovani; protiv sekretarice se vodi disciplinski postupak, ali on još nije okončan! Šta se čeka?

- Od komisije, koju čine sekretar Administrativnog odbora, načelnik Službe za ljudske resurse i načelnik još jednog odeljenja, očekujemo da u najkraćem roku oceni odgovornost Parezanovićeve. Taj se postupak sigurno neće vući unedogled. Jović i Parezanovićeva su uradili nešto što je nedopustivo, na šta nisu imali pravo. Oni su u postupku i već snose konsekvence. Parezanovićeva je privremeno udaljena s posla i protiv nje se vodi disciplinski postupak. Dalje mere zavisiće od odluke disciplinske komisije. Mogla bi da joj bude smanjena plata, mogla bi biti preraspoređena na drugo radno mesto, ali i udaljena s posla - navodi Odalović i upozorava da neće biti dozvoljena dalja bahatost i zloupotreba.
Parezanovićeva i Jović juče nisu odgovarali na naše pozive.


Nemojte zaboraviti ni ostale

Prema tvrdnjama našeg izvora iz Skupštine, osim Branislave Parezanović, službenim automobilima vozikali su se još neki od zaposlenih.


- U tome su prednjačile sekretarice Danica Veinović i Radmila Kraljević, koje se uzdržavaju od korišćenja državnih vozila otkako je otkrivena afera u kojoj se našla Parezanovićeva. Svesne su da su imale sreće jer ih u tome nisu uhvatili. Skupštinskim automobilom često se vozio i Miloš Prošić, zaposlen u odeljenju za pripremu sednica. Prošić je jedan od rekordera po naknadama koje su isplaćene iz RIK, jer je tokom 2008, iako je bio na civilnom služenju vojnog roka u pozorištu, sa skupštinske blagajne podigao 1.062.500 dinara. Veinovićeva je za rad u RIK dobila 622.500 dinara - podseća naš sagovornik.


Izvor: Kurir
 
Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
919
Vrana vrani oči ne vadi. Sve je to ista mafija i gomila parazita koji jedno drugima čuvaju leđa. Šta ćeš - ekipa je to.

Ni prvi ni zadnji gaf, odnosno skandal koji se završava po principu "pojeo vuk magarca".
 
Top