Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.100
A Man Called Horse (1970)


screen.png8y5Bv7K.png
info.png
A Man Called Horse (sh. Čovjek zvani konj) je američki vestern film snimljen 1970. godine u režiji Eliotta Silversteina. Predstavlja adaptaciju istoimene priče Dorothy M. Johnson koja je prije toga poslužila kao predložak jedne od epizoda TV-serije Wagon Train. Protagonist, čiji lik tumači Richard Harris, je engleski aristokrat koji prilikom lova po prerijama Sjeverne Amerike zarobi pleme Siouxa. Radnja pokazuje kako živeći zajedno sa njima stekne poštovanje prema njihovoj kulturi, a potom, iskazavši hrabrost u borbi sa suparničkim Šošonima, postane ravnopravan član, a potom i poglavica plemena.

A Man Called Horse je napravljen u vrijeme kada je Hollywoodu zamah dobio trend tzv. revizionističkih vesterna, prije svega onih koji su historiju Divljeg zapada i indijanskih ratova nastojali prikazati iz perspektive poraženih Indijanaca. Iako u radnji samog filma konflikt sa bijelcima igra malu ulogu, film je život i kulturu Indijanaca pred dolazaka bijelaca prikazao ne samo sa velikim simpatijama, nego i dotada nezapamćenim nastojanjem za autentičnošću. U filmu tako Indijanci govore jezikom Lakota, a također su kao statisti korišteni stvarni članovi Sioux plemena Rosebud u Južnoj Dakoti. Gledateljima je posebno impresivna bila scena krvave plemenske inicijacije protagonista radi koje je majstor specijalnih efekata izradio umjetna prsa. [2] Film je postigao izuzetan uspjeh, iako je kasnije od dijela indijanskih aktivista kritiziran zbog toga što su ne-indijanski, odnosno bijeli glumci korišteni za neke od indijanskih uloga.

Godine 1976. je snimljen nastavak pod naslovom The Return of a Man Called Horse, a 1983. i Triumphs of a Man Called Horse.

Richard Harris ... John Morgan
Judith Anderson ... Buffalo Cow Head
Jean Gascon ... Baptiste
Manu Tupou ... Yellow Hand
Corinna Tsopei ... Running Deer
Dub Taylor ... Joe
James Gammon ... Ed
William Jordan ... Bent
Eddie Little Sky ... Black Eagle
Michael Baseleon ... Longfoot
Lina Marín ... Thorn Rose
Tamara Garina ... Elk Woman
Terry Leonard ... Striking Bear
Iron Eyes Cody ... Vrač
Tom Tyon ... Vrač

screen.png

A-Man-Called-Horse-1970-Western-1080p-BRRip-x264-Classics-mkv.jpg

Download.png

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena od urednika:
Top