Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.570
El Chuncho, Quien Sabe? Aka A Bullet For The General (1966)


screen.pngA-Bullet-For-The-General-1966-SF.png
info.pngqcy4opmwodf.png
Quién sabe? (sh. Tko zna?), u međunarodnoj distribuciji poznat pod engleskim naslovom A Bullet for the General (sh. Metak za generala) je italijanski vestern film snimljen 1966. godine u režiji Damiana Damianija, poznat kao jedno od prvih ostvarenja tzv. zapata vestern žanra.

Radnja se događa 1914. godine u Meksiku za vrijeme Revolucije. Protagonist, koga tumači Gian Maria Volontè je krijumčar oružja koji radi za revolucionarnog generala (čiji lik tumači Jaime Fernández), te se sprijatelji sa Amerikancem (čiji lik tumači Lou Castel), ne znajući da je on agent meksičke vlade poslan sa zadatkom da ubije generala.

Quién sabe? je kod kasnijih kritičara i filmskih historičara izazvao pažnju ne samo zbog korištenja nekih motiva koje će kasnije razviti Sergio Leone u svojim špageti vesternima, nego i zbog toga što je žanrovski okvir iskorišten za alegorijsku kritiku američkog imperijalizma i rasizma, odnosno izražavanje simpatija za tada aktualne revolucionarne pokrete u Trećem svijetu. Film je postao poznat i po muzičkoj temi Luisa Bacalova koja je kasnije korištena kao motiv za muzičku podlogu video-igre Red Dead Revolver.

Refitelj: Damiano Damiani

Uloge: Gian Maria Volontè, Klaus Kinski, Martine Beswick

screen.pngA-Bullet-For-The-General-1966-720p-Blu-Ray-x264-AAC-Ozlem-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.185
A Bullet for the General (1967) 720pscreen.png
A-Bullet-for-the-General-Ital-Western-1967-Gian-Maria-Volont-Klaus-Kinski-Martine-Beswick.jpg

Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Top