Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.570
47 Ronin (2013)


screen.png47-Ronin-2013-SF.png
info.png1v48ezs6pfz.png47 ronina je fantastični pustolovni akcijski film o izmišljenom susretu 47 ronina, stvarne grupe samuraja iz Japana 18. stoljeća, koji osvećuju smrt svojeg gospodara (u Japanu su poznati pod imenom "chūshingura"). Američki studio Universal Studios je producirao adaptaciju. Film je režirao Carl Erik Rinsch, a u njemu glume Keanu Reeves i niz japanskih glumaca. Snimanje je započelo u Budimpešti u ožujku 2011.; preseljeno je u Shepperton Studios u London i završava u Japanu.

Kai (Keanu Reeves) je izopćenik koji živi u selu Ako u feudalnom Japanu, kojim vlada dobronamjerni gospodar Asano Naganori. On je pronašao mladog Kaija izgubljenog u šumi i prihvatio ga na svoje imanje. Iako su ga odbacili samuraji koje vodi Oishi zbog njegovog podrijetla, Kai postane vješt ratnik i zaljubi se u Asanovu kćer Miku.

Prije dolaska šoguna Tokugawe Tsunayoshija, selo posjećuje njegov meštar ceremonija, gospodar Kira, kojem se svidi Mika. On organizira borbu između njegovog najboljeg vojnika, lovecraftovskog samuraja i jednog od Oishijevih ljudi, Yasuna, kojeg će kasnije začarati Kirina savjetnica, vještica Mizuki. Kai zauzme svoje mjesto i bori se protiv čudovišnog samuraja, ali on ga porazi i ponizi. Kasnije te večeri, Mizuki čarolijom uvjeri Asana da povjeruje da Kira siluje Miku, zbog čega Asano napadne nenaoružanog Kiru, što se kažnjava smrću. Šogun dopusti Asanu da počini seppuku, te obilježi Oishija i njegove ljude kao ronine. Kira zahtijeva da se oženi Mikom, njoj šogun dopusti jednu godinu korote za ocem, a roninima zabrani da se osvete. Radi sigurnosti Kira zatoči Oishija u bunaru u namjeri da mu slomi duh.

Gotovo godinu dana kasnije Oishija oslobodi čovjek gospodara Kire. Vrati se obitelji i zahtijeva od sina Chikare da udruži ronine, uključujući Kaija, kojeg su bili prodali kao roba, da osvete Asana i spase Miku. Nakon što lokalni kovač odbije pomoći roninima zbog odanosti Kiri, Kai ih odvede u šumu Tengu, čarobno mjesto na koje je jednom pobjegao kao dijete. Kai uputi Oishija da ne izvlači svoj mač dok je u šumskom hramu, te ode sam u drugu sobu. Dok se Kai bori s gospodarom Tengua, Oishi promatra svoje ljude kako se bore protiv Tengua i pogibaju. Oishi slijedi Kaijev savjet da ne izvlači mač, te iluzija nestane; zasluživši poštovanje gospodara Tengua, roninima su dani mačevi. Naoružani, ronini planiraju napasti Kiru na njegovom hodočašću na molitvu za vjenčanje. Umjesto toga grupu iz zasjede napadnu Kirine snage koje vodi Mizuki i čudovišni samuraj. Nekoliko ronina pogine, a Mizuki, koja vjeruje da ih je sve pobila, uzima Oishijev mač i preda ga gospodaru Kiri kao trofej. Mizuki se kasnije podsmjehuje Miki i pokušava je natjerati da počini samoubojstvo.

Kai i Oishi ujedine ostale preživjele da dovrše zadatak. Uz pomoć putujućih zabavljača Kai i Oishi se neopaženo uvuku na vjenčanje Kire i Mike, dajući Miki priliku da pobjegne. U međuvremenu, ronini se uspnu preko zidova i bore s Kirinim ljudima i čudovišnim samurajem, kojeg usmrti bomba. Kai i Mika pokušaju pobjeći zajedno, ali ih napadne Mizuki koja se pretvori u gigantsku zmiju, no koju Kai ubije. U međuvremenu se Oishi i Kira bore, te Oishi konačno obezglavi Kiru, osvećujući svojeg gospodara.

47 ronina je osuđeno na smrt zbog toga što su se osvetili unatoč šogunovim zapovijedima. No, šogun im dopusti da počine seppuku da sačuvaju čast. Impresioniran njihovom hrabrošću, šogun dopusti Chikari da živi s ciljem da se očuva Oishin rod. Nakon smrti ronina, Mika pronalazi Kaijevo pismo, u kojem joj obećava da će je pronaći jednom kad prijeđe "na drugi svijet". Svitak s krvlju 47 ronina se sačuvao kao simbol njihove nepokolebljive časti, snage i posvećenosti pravdi.

Režija: Carl Rinsch

Uloge: Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Ko Shibasaki
screen.png47-Ronin-2013-720p-Blu-Ray-x264-YIFY-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

  • Prevod.zip
    17,3 KB · Pregleda: 8
Top