Šta je novo?

10 najneobičnijih venčanja

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.285
10 najneobičnijih venčanja
Tradicionalno srpsko venčanje podrazumeva makar 300 gostiju od kojih bar 150 mladenci prvi put vide u životu, zatim trpezu na kojoj će se decenijama utabavanom stazom poslužiti redom aperitiv, meze, čorba, sarma, pečenje i na kraju neka od 200 torti koje su donele pomenute nezvane zvanice. Sve će ovo lakše kliziti uz belu Smederevku, crnog Vranca, Gorki Pelin, vermut za dame i vinjak za džentlmene. Jelenka ne nabrajamo – on je u kategriji podrazumevanih bezalkoholnih napitaka… A pevaljka dreči za desetku! Međutim, ako vam je dosadila ova tradicionalna svadbena priča, pogledajte neke malo neuobičajenije svadbene ceremonije…
Bandži-džampingNeki ljudi „skok u novo“ doživljavaju prilično doslovno. Tako je mladi američki par u brak skočio sa 164 metra visine, pred nekih 20 zvanica. Sandra i Džeron su nakon izgovaranja čuvenog DA i razmenjivanja prstenja zakoračili u neizvesnu zajedničku budućnost – bukvalno.

Mc Donald venčanja

Ovu kategoriju dele dva bračna para, a zajedničko u njihovim venčanjima je lokacija – restorani brze hrane.MekDonald par se kreativno venčao u Meku u Ohaju, u kom su supružnici prethodno bili zaposleni tri godine. Nakon venčanja, izjavili su da nisu mogli da zamisle romantičnije mesto za njihovo venčanje od restorana u kom su radili i gde su se upoznali. Iskreno, mogli su nas da pitaju da im preporučimo par romantičnijih.Drugi par je za svoje venčanje odabrao Taco Bell, takođe popularni lanac restorana brze hrane. Pol i Kara Bruks upoznali su se preko interneta, a na isti način su našli i matičara koji ih je ujedinio u novu zajednicu. Umesto glamurozne trpeze, par je naručio kobasice iz Tako Bela, a interesantno je i to da su se mladenci na brak odlučili i zbog činjenice da su već imali ista prezimena.

Klovn venčanje

Kerol Baner i Morgan Nilsen su za temu njihovog venčanja odabrali klovnisanje. Kako su mladenci veliki ljubitelji svega što ima veze sa klovnovima, osim svojih svadbenih autfita, sa klovn temom uskladili su i ostatak venčanja – od zvanica obučenih u klovn kostime do tradicionalnih aktivnosti koje se verovatno praktikuju na svakom venčanju – rvanje u blatu, trikovi na triciklu, svadbena klovn parada na biciklima kroz njihov gradić…

Venčanje u vazduhuIzraz – na sedmom nebu, Daren Mekvolters i Kejti Hodžson, podigli su na sasvim novi nivo, kada su odlučili da svoje venčanje održe u vazduhu. Za ovu ceremoniju bila su potrebna tri aviona, dva za mladence i jedan za sveštenika koji ih je venčao. Neustrašivi trio je tokom čitavog venčanja u vazduhu stajao na krilima aviona, a ceremonija je putem bežične konekcije prenošena zvanicama na zemlji…

Venčanje na točkovima

Osim na krilima aviona, mladenci kojima se žuri svoje DA mogu izgovoriti i u autu. Za to im je potreban poseban tip automobila La France iz 1942. godine koji na svom zadnjem delu ima instaliranu malu kapelu za venčanja. Ovakvo venčanje uključeje sve što i klasično američko – od orgulja, preko sveštenika, mladenaca i matičara do oltara, a organizuje se u šelvibilu. Cena je 200$ plus dva dolara po milji koje automobil pređe tokom venčanja.


Venčanje u pakluSvim darkerima predlažemo upravo ovaj vid venčanja. Tina Milhon i Robert Sejfr razmenili su svoje zavete u ukletoj kući izgrađenoj na drevnom indijanskom groblju. Mladina venčanica je bila poprskana crvenom bojom, mladoženja je izašao iz kovčega, a matičar je bio prigodno odeven u Smrt.

Venčanje pod vodom

Ovaj vid venčanja, iako veoma neobičan, možda već spada u ceremonije na koje smo navikli. Mediji poslednjih godina izveštavaju o velikom broju ovako organizovanih venčanja, ali Jules Undersea Lodge za 1. 750 dolara nudi nešto više. Osim uobičajenog venčanja uz mladence, matičara i zvanice, novopečenom paru u ponudi je i luksuzni podvodni apartman u kom mogu provesti svoj medeni mesec. Apartman ima dnevni boravak, trpezariju, spavaću sobu i kuhinju, a nalazi se nadomak Majamija na dubini od 3 metra.

Nudističko venčanjeAko želite da se na venčanju osećate apsolutno nesputano, pošto možda imate osećaj da vas budući brak već dovoljno sputava, mogli biste da razmislite o nudističkom venčanju koje se održava u Hedonism III Resort, Runaway Bay u Australiji. Na ovaj način, 2003. godine na Dan zaljubljenih venčalo se 29 parova izgovarajući svoje DA – do gole kože!

Venčanje na deponiji

Ako želite da razbijete maler, odnosno da vam se brak ne pretvori u tonu đubreta, možda biste mogli poput Roki Graham i Dejva Harta da se venčate na gradskoj deponiji. Šalu na stranu, na Roki i Dejv su se tri godine pre venčanja na deponiji i upoznali, ali ne zato što su bili smećari ili radili za gradsku čistoću, već tako što su oboje veoma ekološki savesni, doneli svoje smeće na reciklažu. Tri godine kasnije, u venčanici od 7. 000$ i u smeću do kolena Roki je Dejvu rekla DA.


Venčanje na Mont EverestuNepalci, Pem Dorjee i Moni Mulepati, bili su prvi u istoriji koji su se venčali na samom vrhu Mont Everesta. Kako do poslednjeg trenutka nisu znali hoće li uspeti da se popnu do vrha, svadbeni plan je držan u tajnosti sve do 10 minuta pre nego su se venčali. Nakon što su stigli na vrh, Pem i Moni su se kratko odmorili i zatim uz par udisaja kiseonika iz svojih maski rekli jedno drugom – uzimam! Ovo svakako nije prvi pokušaj venčanja na Mont Everestu, ali je do danas ostao jedini uspeli. Mladenci, srećno!Izvor: Muški magazin
 
Top